MIN DAG SLUTTER med et bad, hvis jeg har haft en stresset arbejdsdag.Jeg føler, det afstresser kroppen. Men det absolut sidste, som jeg altid gør inden sengetid, er at skimme morgendagens landsdækkende aviser på min iPad. Infomedia lægger altid den kommende dags aviser ved midnat, så dem skal jeg lige have med. Det tager cirka en halv time, og så er jeg forberedt på, hvad der kommer til at være på dagsordenen, når jeg vågner. Derefter går jeg ud som et lys.

JEG SOVER MEGET TUNGT, og det er virkelig en gave, når man er i politik. Jeg er også blevet bedre til at parkere tankemylderet, når jeg skal sove, og i stedet gemme det til den kommende dag. Jeg går faktisk meget op i at monitorere min søvn og arbejder på at anskaffe mig sådan en ring fra Oura. Det er en fingerring, som via en app kan holde mig opdateret på mit søvn- og stressniveau.

JEG ER LIDT AF SNOOZENDE SYVSOVER, og kan jeg få sovet syv timer, er jeg glad. Om morgenen har jeg altid et fast telefonmøde med folk fra partiet klokken 07.15, der handler om, hvordan dagen kommer til at tegne sig. Jeg skal selvfølgelig være klar til det, men jeg kan godt lide at trække den lige til det sidste. Det er klokken 06.40, har jeg lært. Det er også derfor, jeg læser aviserne, inden jeg sover, ligesom jeg også finder mit tøj til frem, så jeg om morgenen undgår damedilemmaet, hvor jeg ikke kan vælge tøj. Jeg bliver aldrig nogensinde et morgenmenneske, og derfor er det nok bedst for alle, at jeg bor alene, for jeg skal helst ikke have noget med andre at gøre for tidligt. 

TV 2 NEWS KØRER ALTID, når jeg er hjemme, for jeg er en nyhedsjunkie. Når jeg vågner, tjekker jeg altid, hvad der er sket i løbet af natten. Der ligger som regel allerede et par beskeder og venter på mig, og det er yderst sjældent, jeg står op til en tom indbakke.

INDEN MORGENENS TELEFONMØDE tager jeg altid et bad. Derefter sørger jeg for at lave min hudplejerutine, for jeg har jo nået en alder, hvor der ikke er andet at gøre end at forebygge. Derfor har jeg også nærmest hele Ecookings ansigtsserie – rens, øjencreme, serum og dagcreme – derhjemme. På det punkt er jeg nok lidt forfængelig.

MIT TØJ ER VALGT EFTER, hvad jeg skal i løbet af dagen. Skal jeg i tv, skal det gerne være lidt mere neutralt i farverne og ikke flimre for meget. Skal jeg til mere formelle møder, har jeg ofte nederdel, skjorte og høje sko på. På de mere uformelle dage kan jeg godt lide at have en striktrøje på. Jeg kommer ikke til at fortælle, hvad jeg sover i. Men jeg er ikke sådan en, der sover nøgen.

MORGENMAD ER dagens bedste måltid, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at det første, jeg tænker på, når jeg vågner, er min pålægschokolademad. Jeg laver den altid på samme måde: med den lyse og køleskabskolde pålægschokolade fra Galle & Jessen, et tyndt lag smør fra Aabybro Mejeri og allerhelst med min mors hjemmebagte og kridhvide boller. Er det ikke muligt, bruger jeg brødet fra Højs Bageri i Hadsund, som jeg ofte fragter et lille parti med til København af, når jeg har været hjemme i weekenden.

JEG SPISER ALTID TRE PÅLÆGSCHOKOLADEMADDER, og så får min hund Ludvig den sidste halve bolle – dog kun med smør på. Dertil skal jeg have en Cola Zero, en kop Kusmi-te fra Prince Vladimir og et glas juice. Og det er i den nævnte rækkefølge. For nogle år siden havde jeg lavet en aftale med mig selv om, at jeg først måtte drikke en cola efter klokken 10, men det er jo noget pjat, og den har jeg droppet for længst. Jeg bliver altid lidt gladere og et lidt bedre menneske af at drikke en Cola Zero, så det er der ingen grund til at vente med. 

JEG KAN IKKE ANBEFALE NOK at starte morgenen med en pålægschokolademad og en cola. Det er mit bedste tip til en god dag, og det bliver man bare i godt humør af. I lang tid sørgede jeg for at spise varieret kost og nuppe fire madder; tre med lys og en med mørk pålægschokolade. Desværre blev jeg nødt til at skære ned, fordi jeg gerne ville tabe mig lidt, så nu nøjes jeg med de tre lyse.

MIN MORGEN ER MEGET rutinepræget. Det har den især været, siden jeg i foråret 2022 afsonede min fængselsdom på 60 dage. Jeg stod altid op og gik i seng på samme tidspunkt. Joggingtøj og nattøj var bandlyst i dagtimerne, ligesom der var nul Netflix. Jeg måtte droppe mine morgengåture med Ludvig, da jeg af gode grunde ikke forlade mit hjem. Ikke en gang for at hente post eller gå ud i haven.

PÅ NOGLE PUNKTER KUNNE det da være cool, hvis jeg om fem år var blevet et rigtigt morgenmenneske. Sådan en, der var frisk og stod tidligt op for at løbe sig en tur. Jeg er lidt som en 12-årig, der har fået lov til at være alene hjemme og bare skal op og drikke cola og spise lys pålægschokolade på hvidt brød. Og fred være med det.