Lars Larsen er død
Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Lars Larsen er død

Dynekongen Lars Larsen er død, 71 år gammel.

Stifteren af JYSK er tidligt i morges sovet stille ind i sit hjem, oplyser JYSK i en pressemeddelelse. Han efterlader sig kone, to børn og fire børnebørn.

”Vi har i dag mistet vores far, mand og bedstefar, og Danmark har mistet en enestående købmand. Han vil blive savnet af os alle, og når vi har sørget over vores store tab, vil vi fortsat gøre vores bedste for at videreføre hans imponerende livsværk,” siger sønnen Jacob Brunsborg.

Lars Larsen grundlagde JYSK i 1979 og stod i spidsen for koncernen frem til juni i år. På grund af fremskreden leverkræft valgte han at overdrage formandsposten for Lars Larsen Group til sin søn, Jacob Brunsborg.

”Inden sin død var Lars Larsen med til at træffe beslutningen om at slå de to hidtidige dele af JYSK sammen til én organisation. Den vigtige opgave vil jeg fortsat gå til med al min energi, så vi inden for få år står med et samlet og endnu stærkere JYSK, som helt i Købmandens ånd kan sikre et godt tilbud til vores kunder i fremtiden,” siger Jan Bøgh, CEO i JYSK.

Lars Larsen slog dørene op til den første JYSK butik i 1979. I dag har koncernen over 2.800 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd