På nordsiden af Hawaiis tredjestørste ø Oahu ligger en kyststrækning, der regnes for at være et af verdens bedste – og farligste – steder at surfe.

Hvert år valfarter surfere til ’the Seven Mile Miracle’ for at prøve kræfter med de voldsomme bølger, og hvert år må op mod 1.000 mennesker, svarende til næsten tre om dagen i gennemsnit, reddes af de lokale livreddere.

De seneste 14 år har Tau Hannemann, der regnes for at være en af Oahus bedste livreddere, været med til at hive nødstedte surfere ud af vandet – i højsæsonen helt op til 30 på en enkelt dag.

”Bølgerne her er meget farlige og brydes i lavt vand, så hvis du falder ned, er der meget stor chance for at ramme revet og komme til skade,” siger han til Great Big Story, der har besøgt Tau Hannemann på Oahu.

Han fortæller, at strækningen på Oahus nordkyst er særligt farlig på grund af den kraftige overfladestrøm, der kan trække surfere og badegæster ud, hvor de ikke kan bunde, og hvor det er næsten umuligt at svømme tilbage til kysten ved egen hjælp. Derfor er det vigtigt, at livvagterne holder sig klar og skarpe.

”Vi træner alle meget. Min træning består af, at jeg løber på stranden og svømmer i vandet i området,” siger Tau Hannemann.

For Tau Hannemann og hans kolleger er ansvaret som livredder mere et kald end et almindeligt job:

”Vi gør det her af kærlighed til jobbet. Hvis du kan redde en anden persons liv, er det utroligt givende.” 

Se hele Great Big Storys indslag med Tau Hannemann her: