Kan en far være et omvendt forbillede? En rollemodel for en søn, som beslutter sig at blive det stik modsatte?

For Oliver Bjerrehuus, Danmarks legebarn nummer ét, og hans søn Oscar er det tæt på at være sådan et forhold de har sammen, og de synes begge, det virker.

”Rigtigt mange far og søn-forhold er uvenskabelige og autoritære med en forestilling om, at forældre skal opdrage deres børn. Sådan har jeg det ikke,” siger Oliver Bjerrehuus i et interview, der kan læses i sin helhed i det nye Euroman, der er på gaden torsdag.

”Jeg har altid kaldt mig selv verdens bedste dårlige far. Jeg gad godt være ’rigtig’ far, men det er jeg ikke. Jeg er jo en mandeluder, der kun har haft useriøse job. Jeg har været model, spillet musik og arbejdet i døgnkiosk. Jeg har aldrig haft ni til fem-job, og vi har aldrig haft en fast rytme. I stedet for at sige, hvad dine børn ikke skal gøre, så har jeg vist dem det.”

For sønnen Oscar Bjerrehuus har det til tider været en usædvanlig opvækst, men han ville i dag ikke bytte det for noget.

”Nogle gange har jeg drømt om at have faste rammer, og at der var en balance i mit liv. Jeg kan godt blive stresset over, at hverken min mor eller far har fast job. Jeg har tænkt, at de skulle tage sig sammen og få en fast indkomst,” siger han.

Oscar Bjerrehuus arbejder i dag som fotomodel – ligesom sin far – og han kan ikke forestille sig at få et fast 8-16-job. Men dér stopper lighederne også.

”Jeg er mere nede på jorden, og på det punkt er vi forskellige. I den måde han har levet sit liv på, har han vist, hvad man ikke skal gøre. Eller hvad jeg ikke synes, man skal gøre. Mit ungdomsoprør har måske været at tage skolen seriøst i modsætning til ham. Gå op i noget fagligt. Han ville kalde det konservativt.”

Du kan læse hele interviewet med Oliver og Oscar Bjerrehuus i Euromans oktober-nummer. Her kan du også se far og søn i en fælles modeserie.

Interviewet og modeserien er en del af et stort tema om forholdet mellem fædre og sønner. Du kan også møde bl.a. filminstruktør Bille August og hans søn, manuskriptforfatter Anders August, der sammen er aktuelle med filmatiseringen af 'Lykke-Per'.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov vil med sin egen historie have dig til at tænke over, om du har det forhold til din far, som du drømmer om

LÆS OGSÅ: Chef for efterforskningen af ubådssagen Jens Møller Jensen: Det har jeg lært

LÆS OGSÅ: Anders Legarth Schmidt, der mistede sin datter: "Sorg kan ikke måles. Den farver dit liv for altid"