Det har været over det meste af amerikansk showbusiness de seneste par år. Leonardo DiCaprio har haft det, David Letterman har muligvis sit endnu, og Casey Affleck fremviste et, da han modtog en Oscar tidligere på året.

Celebrity-skovhuggerskægget kan opfattes på flere måder. Som en demonstration af virilitet. Som et praktisk oprør mod Biotherm-velplejetheden på den røde løber. Som hipstermode for lastmovers.

Hvordan man end ser det, har Jim Carrey også gået rundt med sit underansigt pakket ind i en grå måtte. Lige indtil for nylig altså, hvor skuespilleren, der oprindelig blev berømt for sin smidige mimik, barberede skægget af.

Foto: Jim Carrey i slutningen af maj til præsentation af tv-serien ’I’m Dying Up Here’, der handler om Los Angeles’ standupkomiker-miljø i 1970’erne, og som Carrey er medforfatter på. Foto: Rex Features

Forleden viste han så Venedig-festivalens gæster og pressefotografer, hvordan han så ud med glatte kinder, og man må sige, at forandring fryder. For ikke alene ligner han sig selv, han ligner også sig selv i en 20 år yngre udgave.

Carrey er i Venedig for at promovere dokumentarfilmen med det lange navn ‘Jim & Andy: The Great Beyond – The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton’, der handler om, hvordan skuespilleren dykkede så langt ned i rollen som Andy Kaufman i 'Man On The Moon (1999), at han heller ikke lagde den fra sig, når han gik hjem fra settet.

”Jeg var psykotisk til tider,” udtaler Jim Carrey til Hollywood Reporter.

Lige nu ser han bare ud til at være i fin form. Oven i købet i klædeligt og stilrent motorcykeloutfit.

LÆS OGSÅ: Mandagens detalje: Skil dig ud i en sildebensfrakke

LÆS OGSÅ: Fredagens detalje: Venedigs mest velklædte mand har en slange om nakken