Moderedaktøren anbefaler: Sådan kan du snøre dit halstørklæde, så det passer til resten af din påklædning
Foto: Getty Images

Moderedaktøren anbefaler: Sådan kan du snøre dit halstørklæde, så det passer til resten af din påklædning

Der findes et utal af måder at snøre et halstørklæde på, og selv om vi går ind for kreativ udfoldelse, bør du også være bevidst om, hvordan dit uldne tilbehør passer til resten af din påklædning.

Kan man huske så langt tilbage i modens historie, at Paul Smiths regnbuefarvede halstørklæde og Burberrys ternede kashmir-kollage hang om halsen på Gud og hvermand, så kan man også huske, at det ikke var alle, der slap lige vellykket fra det. På samme måde som man kan begå fodfejl i designet, kan man snuble i den tekniske udførelse.

Har man lært lektien af det farverige sidespring, kan man med fordel investere i et helt klassisk halstørklæde. Camel, navyblå og grå er grundstenene i farveudvalget, og inden du lægger dig fast på en favorit, bør du overveje, hvordan farven passer til din jakke. Hovedreglen er, at de to ting skal matche, og så skal du vælge et stof, der ikke efterlader dig som en brugt fnugrulle. Drop mohair, prioritér uld og overvej kashmir.

Her er vores uldne guide til forsvar mod halsbetændelse:

Forretnings­forbindelsen

GettyImages-1060835074.jpg
En klassiker, der er lige så nem at forpurre som at perfektionere. Hvis du strammer den til som et bælte til et par løse bukser, kommer du til at se tilstoppet og anstrengt ud. Lad løkken hænge, så man kan ane skjortekraven under, og så er du klar til at komme hurtigt ud ad døren til næste forretningsmøde.

Bohemeknuden

GettyImages-73999642.jpg

Det er langt, og hvis ikke det er hjemmestrikket, er det en sammenviklet striktrøje, der snos om halsen på en tilfældig og alligevel overvejet facon. Det er mere cykel, end det er cabriolet, og mere Information end Børsen, men det varmer og fungerer godt til fx en peacoat.

Levemands­løkken

GettyImages-883916418.jpgNår man er så succesfuld, at man kun skal bruge et halstørklæde til at holde sig varm på vej ind og ud af Audi’ens sædevarme, er indviklede snoninger og knuder unødvendige. En enkelt fold over brystet, der holdes på plads af en lodenfrakke eller en Barbour-oilskin, er mere end rigeligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stilguide og Herremode