Manden på gaden: Island
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Manden på gaden: Island

Island har stærke bånd til Danmark. Også stilmæssigt. Vi har fanget seks stilfulde mænd på gaden i Reykavik til vores modeføljeton 'Manden på gaden'.Snorri Engilbertsson, skuespiller.

Iført westernskjorte, cowboy-slips og bruntoner fra top til tå er han som flået ud af et tidligt afsnit af tv-serien ’Dallas’.Hans Kristjan Arnason, instruktør og kunstner.

Et vovet tredelt jakkesæt slipper man nok lettest af sted med, hvis man enten er i tyverne eller over 60. Sættet her er i øvrigt fra det lokale anmelderroste modehus Jör by Guðmundur Jörundsson.Jon Olafsson, bestyrelsesformand, Icelandic Glacial.

Det dobbeltradede jakkesæt er i den grad blevet genoplivet. Her i sin klassiske form på en forretningsmand, men det fungerer lige så godt på en ung og frisk knægt.Alexander Briem, skuespiller.

Baseball-T-shirt, bikerjakke og slidte ruskindsstøvler. James Dean-referencerne er tydelige, men det ligger nok også til faget.Kristian Thordarson, butiksbestyrer.

Med sin slidte læderjakke, forvaskede denimskjorte, smalle jeans og huen trukket godt ned over sit halvlange hår var det svært at se, om han var rockmusiker eller butiksbestyrer i en Levi’s-butik. Han var det sidste.Thor Saevarsson, filminstruktør.
Smokingjakke over et par slidte T-shirts til smalle sorte jeans fungerer godt til både hverdag og fest. Det virkede i øvrigt, som om herren her havde en fest hver dag.

LÆS OGSÅ: Manden på gaden: New York

LÆS OGSÅ: Klassisk stil: Sådan finder du det perfekte jakkesæt

LÆS OGSÅ: Sæt dig op til hverdagen med jakke og slips

  

Se, hvad vi ellers skriver om: Streetstyle og Stil