Nogle går i træsko, andre i crocs, men de har alle til fælles, at de har brug for gode sko. Alle hverdagens helte i sundhedsvæsenet går nemlig rigtig mange kilometer. Nike har nu specielt fremstillet en sneaker, der skal passe til de mange portører, læger og sygeplejersker.

Den hedder ’Air Zoom Puls, og for at finde frem til den rette model, har de lavet en række undersøgelser og tests blandt de ansatte på OHSU Doernbechers børnehospital i Portland. Her fandt de blandt andet ud af at en sygeplejerske går i gennemsnit over 6, 5 km om dagen på arbejdet, og at de sidder mindre end en time ned på en 12-times vagt.

Resultatet er en sko uden snørebånd, der er hurtig at tage af og på. Den er angiveligt også nem at få ren, og så er sålen beregnet til de mange meter på hårdt vinylgulv.

Siden 2004 har Nike givet unge patienter på hospitalet mulighed for at designe deres bud på farverige sneakers. Initiativet har gennem årene indbragt over 160 millioner kroner til hospitalet. Dette års kollektion kalder de ’The Super Six’, hvor de smækker vilde farver på kendte modeller. 

Udover den kollektion vil de også i år give deres bud på farver til den helt nye ’Air Zoom Puls’. Alle skoene bliver sat til salg den 7. december via udvalgte butikker og nike.com, og al overskud går til hospitalet.

nike2.jpg