I anledning af Klarlunds 65 års jubilæum udkom bogen 'Klarlund − Navnet forpligter' i sidste måned. Den er fyldt med gode historie fra urernes verden. Vi har fået Klarlunds direktør Stig Andersen til at fortælle om helikopterture med Rolex, røverier, og gaven Simon Spies altid forærede sine morgenbolledamer.

1. Det dyreste ur
”Det mest kostbare ur, vi har solgt i min tid, var et Vacheron Constantin Tourbillon. Sådan en klokke koster 1,6 mio. kroner. Det er kun et par dage siden, vi solgte et andet Vacheron Constantin-ur til en af vores danske kunder for 850.000 kroner.”

2. Rolex Air
”I 2010 blev min kone og jeg inviteret til Le Mans af Rolex. Da vi ankom til lufthavnen i Paris, blev vi fløjet til Le Mans med helikopter. Her skulle vi bo hos vicepræsidenten i det franske senats private chateau tæt ved banen. Om morgenen blev vi fragtet ind til banen med helikopter. Vi blev installeret i loungen, hvor Tom Kristensen kom op og hilste. Da løbet sluttede, var vi pressede for at nå vores fly hjem fra Paris. Men Rolex arrangerede, at vi kunne flyve i helikopter hele vejen til Paris. Noget, man ellers aldrig får lov til.”

3. Mekka-messen
”Første gang jeg var på Baselworld, var det hele overvældende. Det er et mekka for professionelle ur-entusiaster, og der kommer over 100.000 gæster. I den ene sal er der de dyreste, mest fantastiske ure, i den anden er der kopierne, og i den tredje er der smykker, ur-værktøj og meget mere. Det er her, fx Patek Philippe, Rolex og Omega præsenterer deres nye produkter. Man får lov til at røre, se og give feedback. Og de lytter. Ens mening kan faktisk føre til, at de laver nogle ændringer i det endelige produkt.”


Klarlunds jubilæumsbog fortæller bl.a. om ekspeditioner til lands, til vands og i rummet, hvor et mekanisk armbåndsur har været en del af udrustningen.

4. Morgengaven
”Det var et fast ritual for Simon Spies, at når han havde fået en ny morgenbolledame, købte han et Piaget-ur i butikken til hende. Det var hans måde at udtrykke sin kærlighed, eller hvad man nu skal kalde det.”

5. Steins svindel
”Vi har haft kunder, som i dag sidder, hvor de ikke vil sidde. Fx Stein Bagger. Vi plejer at være diskrete med vores kunderelationer, men folk ved godt, at han har været kunde her.”

6. Lyserøde pantere
”Vi prøver på alle mulige måder at gardere os mod røverier, men der vil altid være nogen, der vil forsøge. Sidste år havde vi et røveri på Vesterbrogade. Fire ansatte blev beordret ned på gulvet, mens fire serbiske forbrydere smadrede butikken. Røverierne er blevet mere brutale. I Cannes sidste år blev en forretning røvet af Pink Panther-gruppen, der også har opereret i København. De gik ind og skød manden bag disken direkte i hovedet. Jeg har selv haft en pistol i hovedet et par gange. Da jeg blev udsat for røveri første gang, blev jeg vred. Jeg besluttede, at hvis det skete igen, ville jeg skifte branche. Men da det så skete, kom jeg i konflikt med mig selv, for vi endte med at få varerne igen, og røverne blev fanget. Det var en negativ oplevelse, der endte positivt.”7. Italiensk dykkerur fra 30’erne
”Vi reparerer også ure. Et af de specielle, vi skulle ordne, var af mærket Officine Panerai. Det er dykkerure, der blev fremstillet i 30’erne til den italienske marine, og også nogle til deres tyske kolleger. Vi fik et ur ind, som en samler havde snuset op, og en af vores urmagere brugte 14 dage kun på det ur. Han skulle bl.a. rekonstruere den spiralfjeder, der sidder inde i balancehjulet, og han skulle lave nye skruer til kronebeskytteren. Da arbejdet var færdigt, fik samleren et ur tilbage, der er lige så meget værd som et godt hus.”

'Klarlund − Navnet forpligter' koster 300 kr. og kan købes i Klarlunds butikker og på klarlund.dk

LÆS OGSÅ På jubilæumsudstilling med Klarlund

TWITTER Følg os på twitter