Det må være beskyttertrangen i mandens natur, der tager over.

Hvordan skal man ellers forklare, at mange mænd, når de har sikret arvefølgen, går fra et nogenlunde præsentabelt, afslappet tøjvalg til en garderobe i advarselsfarver, der kan gå igennem ild, vand og atomkrig? Selv om de egentlig bare skal klare turen hjem fra kontoret via børnehaven og supermarkedet.

Her er vores guide i 11punkter til, hvordan du (eller din far) bliver lidt mindre ængstelige over for dagligdagens farer, og  hvordan I til gengæld hanker lidt op I jer selv i forhold til jeres fremtoning:

Fejl nummer 1: den praktiske vindjakke

Gore-Tex og andre patenterede frys ikke-teknologier er kun nødvendige i ganske få situationer, og når du sætter dig bag rattet for at hente morgenbrød er ikke en af dem.

Løsning: en klassiker Baracutas klassiske G9 er både let vandafvisende og en sikker vej til velklædthed. Steve McQueen kunne lide den. James Dean kunne lide den. Og du vil aldrig gå i andet, når du først begynder. Med mindre din søn altså snupper den.

Fejl nummer 2: pangfarver


Man skulle tro, at farveblindhed var en bivirkning ved at blive far. Pludselig udvikler du en svaghed for orange eller pink. Men hvor trafiksikkert det end er, så klæder det dig altså ikke.

Løsning: find din farve

Der er ikke noget i vejen med at synes, at sort og marineblå ikke er de eneste farver en garderobe bør indeholde. Men hvis du gerne vil klæde dig iøjnefaldende, kan du med garanti finde en farve, der klæder dig, prøv måske at finde en, der passer til din øjenfarve. Hvis du har lyse øjne, kan det for eksempel være petroleumsgrøn eller kongeblå.

Fejl nummer 3: tekniske solbriller

Gem dem til dit iron man-forsøg. Til daglig vil vi anbefale, at du kigger herunder.

Løsning: diskret coolness


Du vil altid blive taget seriøst i en solbrille med skildpaddestel. Samtidig går du ikke i et med mængden. Hvis du ikke synes, det er dig, så konsultér vores store guide til den perfekte brille. 

Fejl nummer 4: frygtelige jeans

Det er rigtigt, at du kan sige farvel til sædkvalitetforringende skinny jeans, når du bliver far. Men det betyder ikke, at du kan tillade dig hvad som helst.

Løsning: den stensikre


Der er rigelig plads i en 501'er, og den går aldrig af mode og kommer i ret mange forskellige varianter. Bare køb 10 par.

Fejl nummer 5: bæltetaske

Den var fin nok, da du var 22 og skulle på Roskilde. Den går desværre ikke rigtig længere. Slet ikke efter, at du ikke går i skinny jeans længere og faktisk har plads i lommerne.

Løsningen: tag den på ryggen

Hvis du ikke kan have det i lommerne, og du måske også har nogle af dine børns ting, du skal holde styr på, så tag en rygsæk

Fejl nummer 6: dårlige skægvalg

Du prøver at være sexet, men hænger fast i fortiden og har ikke opdaget, at lokumsbrættet ikke er, hvad det var en gang. Hvis det da nogensinde var noget.

Løsning: mindre skægfrisure, mere maskulinitet

Prøv i stedet med trimmede stubbe i den længde, der passer dig (helst ikke meget længere end dit hår) Læs eventuelt vores guide til skæg og ansigtsformer.

Fejl nummer 7: vandresko


Du vælger fodtøj, som om du skulle til Lapland, selv om ferien går til London.

Løsning: én gummisål til alle formål

Desert booten er en af de mest komfortable sko, der findes. Behagelig nok til traveturen og stilbevidst nok til restaurantbesøget. 

Fejl nummer 8: omvendt kasket

Man siger, at det er vigtigt at være i kontakt med barnet indeni, når man selv får børn. Men derfor behøver din påklædning jo ikke at skrige midtlivskrise.

Løsning: dad cap

Den gode nyhed er, at den klassiske amerikanske farmandskasket, altså en baseballkasket  i lærred, også denne sæson er fashionabel. Bare ikke noget med at vende den om. Hold dig også fra truckerkasketter, sixpences, trilbys og andre forkrampede forsøg på at være street. 

Fejl nummer 9: t-shirts med print

Særligt t-shirts, der italesætter faderrollen. Don't tell it show it, som de siger ude på journalistuddannelserne, når de skal lære de studerende noget om god stil på skrift. 

Løsning: ensfarvet

Logo- og LOL-løse t-shirts kan bringe dig rigtig langt. Efterhånden er de accepteret i de fleste sociale og arbejdsmæssige situationer. Son of a Tailor lover slidstyrke og god pasform.

Fejl nummer 10: polo ned i bukserne

Poloen er en rigtig far-klassiker - og til mange anledninger et rigtig godt valg på vippen mellem formel og sporty. Men du skal altså vedligeholde et uangribeligt vaskebræt og en ekstremt lav luftproduktion i maveregionen før det er klædeligt at stoppe den ned i bukselivet. Og skulle den bløde mave ikke netop være et af en faders privilegier?

LÆS OGSÅ: Farmands slaskede krop er det mest sexede lige nu

Løsning: hang loose

Poloens afslappethed er som skabt til at hænge uden på bukserne. Lad også gerne en knap eller to stå åben, alt efter temperament. 

Fejl nummer 11: bukser med sidelommer

Du føler dig klar til at gå i krig, når du har dine militærbukser på. Samtidig lader du din partner stryge dit tøj, pakke din kuffert og pille din næse for dig.

Løsning: behagelig bomuld

Lærredschinos med lige ben er et sejlivet element i herremoden. Med god grund. Smøg dem op, eller lad være. Sammensæt dem med desert boots, diskrete kondisko eller sejlersko, hvis det skal være lidt sommerligt. Under alle omstændigheder vil det få dig til at se ud som om, du har komfortabelt styr på livet. Et par i grøn, mørkebrun eller sandfarvet kan kombineres med næsten alt.

LÆS OGSÅ: 10 ting der aldrig går af mode

LÆS OGSÅ: 12 stykker tøj der seriøst holder hele livet

LÆS OGSÅ: Signe Molde: "Selvhøjtidelighed er det største turnoff ved en mand"