Christian Grau tester Tesla Model Y: "Der er en befriende renhed i designet" scroll-down

Christian Grau tester Tesla Model Y: "Der er en befriende renhed i designet"

Ingen ny Tesla uden hype. Sådan er det også med den kompakte SUV Model Y, der ikke bare er en Model 3 på stylter, men mærkbart større og mere praktisk. Med en startpris på 500.000 kroner er spørgsmålet, om nyheden kan leve op til de efterhånden mange konkurrenter? Christian Grau har svaret.

Af Christian Grau
Foto: PR
Motor Euroman

Tesla er ikke bare en bil, det er en trosretning. Det er lidt som med Apple, eller faktisk er det lidt vildere. Enten er du med i sekten, eller også står du udenfor med en undrende grimasse. Enhver ny Tesla bliver modtaget som Kristi genopstandelse. Har du set den nye Roadster, har du set Cybertruck? Nej, det er der faktisk ikke rigtig nogen, der har. I hvert fald ikke en produktionsmodel, men konceptet har gået sin sejrsgang over stratosfæren.

Tesla er dygtige. De stjæler showet. De fik al opmærksomheden for den selvkørende teknologi til trods for, at flere andre producenter var lige så langt fremme som Model S. Journalister på nyhedsredaktioner læser ikke pressemeddelelser fra Mercedes, men alle vil høre nyt fra Tesla, og på den måde når deres nyheder vidt omkring.

Er det dårligt nyt, sender Elon Musk en bil i kredsløb om Jorden, og så glemmer alle regnskabet eller arbejdsforholdene, eller hvor skoen nu trykker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Biler og Tesla