Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ny udvidelse af legendarisk togrute vil forbinde London til Tokyo

Ny udvidelse af legendarisk togrute vil forbinde London til Tokyo

Rusland planlægger at udvide Den Trans-Sibiriske jernbane.

En af de smukkeste måder at rejse på er med tog. Og den måske mest spektakulære og i hvert fald den længste er den Den Trans-Sibiriske jernbane, der i dag fører én igennem Rusland og Mongoliet for at ende i Beijing 15 dage senere. Ruten er på mere end 9.000 km.

Nu vil Rusland gøre den endnu længere og forbinde det med dets tidligere fjende i verdenshistorien Japan. De ny planer blev præsenteret i byen Vladivostok, hvor Putin var vært for ’Russia’s Eastern Economic Forum’. Netop den by, som er Ruslands adgang til Stillehavet, blev årsagen til, at man i 1891 grundlagde arbejdet med jernbane for at forbinde det enorme russiske rige. Banen blev officielt åbnet i 1905.

Det nye forslag bliver lanceret som ’en bro over historien’ med henvisning til at Japan og Rusland aldrig kunne enedes om en formel fredsaftale efter 2. verdenskrig.

Den nye rute vil bringe sine passagerer (og varer) fra London gennem Tyskland og Polen, før det når Rusland. I dag er ruten stadig Ruslands vigtigste transportlinje og er også stadig populær blandt rygsækkerejsende turister i Europa. Hvis de to lande skal fobindes vil det også betyde, at der skal bygges en 45 km bro mellem de to.

Angiveligt skulle der være seriøse forhandlinger mellem Japan og Rusland om udvidelsen, men der er endnu ingen konkret dato for, hvornår udvidelsen vil finde sted.

LÆS OGSÅ: Vodka, neon og gastronomi: 10 ting du skal lave i Warszawa

LÆS OGSÅ: Bo som en baron: Pablo Escobars strandvilla er lavet om til luksushotel

LÆS OGSÅ: Cykeltur i Norges fjelde: Oplev unik natur og kom helt ned i gear