Mændenes Hjem
Foto: Lasse Bak Mejlvang

Mændenes Hjem indstiller al frivilligt arbejde: ”Det bedste, man kan gøre, er at donere penge"

Hvordan skal man følge regeringens anbefaling om at blive derhjemme, hvis man ikke har noget hjem? Corona-krisen har gjort hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte danskere endnu mere udsatte. Ivan Christensen, der er forstander på Mændenes Hjem, appellerer til, at man støtter økonomisk frem for at møde op på værestederne.

På Mændenes Hjem i København lever de blandt andet af frivillige bidrag og donationer. Godhjertede altruister, der afleverer overskydende mad fra firmaets påskefrokost til værestedet, underviser i yoga, tilbyder gratis tandlægetjek eller noget helt fjerde. Men på grund af den raserende corona-krise er alle frivillige bidrag til de udsatte borgere, der kommer på Mændenes Hjem, indstillet på ubestemt tid.

”Vi har generelt lukket helt ned for at få gæster ind i Mændenes Hjem for at minimere smittekæden. Vi får mange henvendelser fra folk, der gerne vil hjælpe i disse hårde tider, men vi bliver nødt til at takke nej til stort set det hele,” fortæller Ivan Christensen, der de seneste otte år har været forstander på Mændenes Hjem.

Siden 1910 har værestedet fra sine lokaler i Istedgade ageret sikkerhedsnet for dem, der synker mod samfundets bund. I en periode som denne, hvor samfundets tandhjul midlertidigt er stillestående, er de udsatte danskere endog endnu mere udsatte. Mændenes Hjem forsøger at bidrage med sovepladser, mad og sundhedspleje, men har også været tvunget til at indstille andre dele af de indsatser, der normalt holder udsatte danskere oven vande:

”Vi har fx Kontaktsted, hvor udsatte borgere kan spise, få et bad og en kop kaffe og snakke med personalet eller deres venner. Det tilbud er nu ændret, så der kun er mulighed for at sove, spise og snakke med en sygeplejerske eller en medarbejder, hvis man har brug for konkret hjælp. Det betyder, at en masse udsatte mennesker nu mangler et sted at gå hen i dag- og nattetimerne,” fortæller Ivan Christensen.

MH 2.jpg

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her