”Violence marks forever,” siger en barnestemme.

Lyden af en slidt spilledåsemelodi sætter stemningen. En kæmpe mund råber ”hold kæft” til en hulkende baby, en lille pige får en flad, mens hun knuger sin bamse ind til sig, en dreng bliver ydmyget af sin lærer foran hele klassen, og en anden pige bliver lokket i en fælde af en ældre mand, der misbruger hende.

Alle historierne er fortalt af tatoveringer i sort streg, der danser henover David Beckhams overkrop. Videoen er dyster, men beskeden er klar: Stop vold mod børn – nu. Slag og hårde ord mærker dem for livet, ligesom en tatovering. 

Videoen, hvor David Beckhams tatoveringer vækkes til live, blev tidligere på ugen offentliggjort af Unicef en video for at gøre opmærksom på grufulde fakta. I omegnen af en milliard børn bliver ifølge Unicef hvert år fysisk straffet af en person, der skulle forestille sig at tage sig af dem. Meget af volden medfølges af seksuelt misbrug og psykisk terror.   

Den legendariske engelske fodboldspiller har siden 2005 været ’goodwill’-ambassadør for Unicef, og i 2015 blev David Beckham Unicef Fonden lanceret for at bekæmpe vold mod børn.

”Vold mod børn mærker dem for evigt. Det er forkert. Stop det,” siger 41-årige David Beckham i slutningen af videoklippet.

Det er ikke Beckhams egne tatoveringer, der optræder i videoen. I virkeligheden har han flere end 40 tatoveringer, der hylder Gud, hans kone Victoria Beckham og naturligvis hans fire børn.  

Kampagnen kører under hashtagget #ENDviolence, og Unicef opfordrer til at dele videoen og sprede budskabet på de sociale medier.