PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Derfor skal du læse David Foster Wallaces essay om Roger Federer

Foto: Getty Images

Derfor skal du læse David Foster Wallaces essay om Roger Federer

Wimbledon står for døren, og mesteren over dem alle, Roger Federer, spiller sin måske sidste omgang græstennis i sin glorværdige karriere. Vi genbesøger David Foster Wallaces essay ’Roger Federer as Religious Experience’, der er noget af den bedste litteratur skrevet om den schweiziske tennisstjerne – og om sporten i det hele taget.

Den federerske oplevelse har gennem tiden været svær at sætte ord på. Der fandtes ikke et sprog for den skønhed og kraft, man som seer var vidne til, når den schweiziske elegantier slog det ene vidunderslag efter det andet for til sidst at stå tilbage med endnu en pokal i armene. I hvert fald ikke et sprog, jeg kendte til eller følte var fyldestgørende. Og måske var det også bedst sådan, for som min gode ven Michael sagde: ’Federer skal ikke læses. Han skal ses.’

Hvad vi ikke vidste, var, at vi begge senere skulle støde på essayet ’Roger Federer as Religious Experience’ af David Foster Wallace fra 2006 (det blev en del af essaysamlingen ’String Theory’ fra 2016, men kan læses frit på New York Times’ hjemmeside her). Den amerikanske forfatter havde selv været en mere end hæderlig tennisspiller i sine unge år, inden han skiftede spor og blev en af USA’s mest priste, postmoderne forfattere med den over 1.000 sider lange ’Infinite Jest’ som hovedværk – både for ham selv og for den litterære eftertid.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her