Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

26 ud af 27 spillere på U16-landsholdet er født i første halvår af 2006. Taber vi en halv fodboldgeneration på gulvet?

Foto: Getty Images

26 ud af 27 spillere på U16-landsholdet er født i første halvår af 2006. Taber vi en halv fodboldgeneration på gulvet?

I Fodbolddanmark har man længe forsøgt at få bugt med den relative alderseffekt – tendensen til, at chancerne for at nå igennem det smalle fodboldnåleøje er markant højere, hvis man er født tidligt på året. Men på det nyligt udtagede U16-landshold er aldersfordelingen uhørt skæv. Vi har spurgt udviklingschef i DBU Flemming Berg, hvad konsekvenserne kan være.

DE FLESTE rødhvide briller vil onsdag aften være rettet mod Parken, hvor det danske A-landshold med en sejr over Skotland kan spille sig snublende tæt på en billet til Qatars skandaleombruste VM-slutrunde. Landskampspausen markerer dog også samlingstidspunkt for de yngre landsholdsårgange. De kommende dage skal Danmarks U16-, U17-, U18-, U19 og U21-landshold således prøve sig af mod stærke landsholdsmodstandere som del i den lange, seje kamp for at blive den næste Mikkel Damsgaard eller Mohamed Daramy.

Kampen for et professionelt fodboldliv i sus og dus er brolagt med varierende udfordringer for landets unge fodboldtalenter. Kaster man et blik ned over aldersfordelingen på U-landsholdende, tegner der sig et klart mønster: Er man født i januar, er vejen til en plads på de eftertragtede ungdomslandshold lige, flad og nyasfalteret. Er man derimod født i december samme år, er vejen snoet, stejl og belagt med knoldede brosten.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her