Titler er ikke længere det vigtigste for Viktor Axelsen. Men hvad motiverer så verdens bedste badmintonspiller? scroll-down

Titler er ikke længere det vigtigste for Viktor Axelsen. Men hvad motiverer så verdens bedste badmintonspiller?

Viktor Axelsen har de seneste par år været ganske urørlig inden for badminton. Lige nu er han forsvarende OL-, VM- og All England-vinder. Vi har spurgt ham, hvad der nu skal drive værket.

Af Oliver Bodh Larsen
Foto: Petra Kleis
Sport Euroman

Hvem inspirerer dig?

”Der er ikke nogen bestemt personlighed eller atlet, der inspirerer mig. Jeg har ikke nogen idoler på den måde. Der er mange forskellige, som jeg ser op til på forskellige måder. Tennisspillere som Roger Federer og Rafael Nadal og Novak Djokovic inspirerer mig på mange måder. Men det er ikke sådan, at jeg har et enkelt forbillede. Det kan også være mine venner, der inspirerer mig.”

Men generelt personer, der går den der extra mile? 

”Ja, præcist. Et eksempel som Usain Bolt, der fik at vide, han var for høj til at løbe 100 meter, er også inspirerende for mig. Han er anden personlighed end mig, men den barriere, han har formået at bryde ned, er interessant.”

Hvad med som dreng? Var der nogen, du så op til dig?

”Jeg kan huske, at den første biografi, jeg nogensinde læste, var André Agassis. Den, syntes jeg, var interessant, selvom han hans barndom var meget anderledes end min. Jeg kommer ikke fra en familie, der har pacet mig på nogen som helst måde, men rent menneskeligt havde han noget at byde på.

Jeg så selvfølgelig også op til de danske badmintonspillere – Peter Gade, Morten Frost, Poul-Erik Høyer og så videre, som alle sammen var kommet langt før mig. Men i takt med at jeg blev højere, begyndte jeg at kigge på andre høje badmintonspillere. Bao Chunlai fra Kina, blandt andre.”

Hvad tror du, det betyder at have nogen, som man som ung kan lade sig inspirere af og spejle sig i?

”Jeg tror helt sikkert, at det er enormt vigtigt at have idoler. Nogle, der er superdygtige til de, de laver. Jeg brugte ufatteligt mange timer på at se YouTube-videoer med fx Bao Chunlai. Jeg forsøgte at spejle mit spil i hans, forsøgte at efterligne hans teknik i optrækket. På den måde er YouTube jo fantastisk.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger