På Reddit kan du finde alt fra kattebilleder til politiske debatter, der forhøjer din viden - eller det modsatte - og du kan med garanti finde nogle at være uenig med. Den selvudnævnte forside for internettet er et brugerstyret forum, der har omkring 330 millioner brugere, og nogle af verdens største nyheds- og politiske fora. Det er også her, at store dele af amerikanske politiske kampagner mobiliserer sig, ligesom Donald Trumps og Bernie Sanders præsidentkampagner i 2016 og også til 2020 kampen.

Brugerne har den seneste tid lagt billeder på siden, der viser både Tiananmen massakren, hvor det kinesiske styre i 1989 dræbte op mod 10.000 mennesker, samt nutidige tibetanske protester, hvor monke bader i benzin og brænder sig ihjel. Under titlerne 'We will not be silenced' er det en online protest mod en kinesisk internetkonglomoraten Tencent, der har tætte bånd til det kinesiske styre, som vil investere 150 millioner dollar, svarende til 991 millioner kroner, i Reddit. Tencent ejer blandt andet WeChat, en censureret chatapp der har 980 millioner brugere i Kina. 

tiananmen square.jpg

Kinas internet er enormt censureret, og kaldes ofte 'The Great Firewall of China'. Reddit er en af de sider, der er blokeret i Kina.

Flere brugere frygter, at Tencent og det kinesiske styre vil forsøge at påvirke Reddit langsomt og dermed censurere verdens største forum, der har over 1,6 milliarder besøg om måneden. Den kinesiske præsident Xi Jinping har netop haft succes med at få firmaer, der opererer i Kina, til at censurere store dele af deres produkter på det kinesiske marked, ligesom Google og Apple. Google har således lavet en censoreret version af deres søgemaskine i Kina, der blandt andet ikke vil vise negative resultater om Tiananmen massakren. 

Xi Jinping slog sidste år hårdt ned på en internetkampagne i Kina, hvor brugere delte billeder af ingen mindre end Peter Plys, da mange mener, at præsidenten og plysbjørnen har mange fælles træk. Det fik flere brugere på Reddit til at dele billeder af netop Peter Plys i protest mod den kinesiske investering. 

På grund af, at Reddit er blokeret i Kina, frygter brugerne, at den store kinesiske firewall nu bliver taget til internationalt niveau. Allerede i dag straffer Kina virksomheder fra andre lande, hvis de forbryder sig på kinesiske censur - også selvom det foregår i hjemlandet. Talkshowværten John Oliver blev ved med at referere til Xi Jinping som Peter Plys, hvilket fik Kina til at blokere HBO fra deres udgave af internettet.