Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Kronprinsen i Australien

Foto: Getty Images

Kronprinsen i Australien

Kronprins Frederik nægtet adgang til australsk bar

Prinsen måtte få hjælp fra sine sikkerhedsfolk for at kunne få slukket tørsten.

Intet ID, ingen adgang. Sådan lyder loven i Queensland og en række andre australske stater, hvis du vil ind i butikker og barer, der sælger væsker med procenter.

Reglerne er også gældende, hvis man har blåt blod i årerne - og den bitre erfaring gjorde Kronprins Frederik sig, da han under et besøg i Queensland midlertidigt blev nægtet adgang til en bar, fordi han ikke havde passende identifikation med sig på en bytur. Det skriver BBC.

Loven, der afkræver folk at medbringe deres pas eller kørekort, når de skal ind på steder, der holder åbent efter midnat, blev indført i juli for at “mindske risikoen for alkohol-relateret skade”. Ifølge BBC beskriver barens medejer, Phil Hogan, hvordan loven er et “mareridt”, og at Kronprinsens oplevelse ikke kun er et prinse-relateret problem, men også hele tiden sker for “normale mennesker”.

Kronprins Frederik var i byen Brisbane for at deltage i en yacht-regatta, der endte med den uheldige episode på baren. Aftenen fik dog alligevel et positivt udfald, da Kronprinsens sikkerhedsfolk kom ham til undsætning og fortalte barens ansatte, at identifikation ikke var nødvendigt i dette tilfælde.

Det er desuden ikke første gang, at Kronprinsen har haft heldet med sig på en australsk bar. Han mødte nemlig Kronprinsesse Mary, dengang Mary Donaldson, på en bar i Sydney under De Olympiske Lege i år 2000.

LÆS OGSÅ: Hollywood Reporter: Obi-Wan Kenobi får sin egen film

LÆS OGSÅ: Coen-brødrene skal lave Netflix-serie

LÆS OGSÅ: Sandheden om syv af Danmarks mest besøgte turistattraktioner – og hvad du kan lave i stedet