Bang & Olufsen bliver ved med at lave højttalere, der er pæne nok til at stå fremme. I en teknologisk verden af blåt lys og billig, hvid plast er det ikke nogen selvfølge, og det seneste skud på stammen fra nationalstoltheden fra Struer, Beosound A5, er ingen undtagelse.

Højttaleren er designet i samarbejde med den dansk-italienske designduo GamFratesi og bygger smukt bro mellem den nordlige og den sydlige designkultur. 

”Inspirationen til Beosound A5 kommer fra B&O’s ikoniske Beolit-serie, men også fra naturmaterialer, som er synonyme med de farver og teksturer, man finder i den skandinaviske natur,” fortæller Stine Gam og Enrico Fratesi, der har fundet inspiration i Panamahatte fra strandture og håndflettede læderdetaljer i danske stole fra 1960’erne. 

Samarbejdet mellem Bang & Olufsen og GamFratesi er det første af sin slags. Højttaleren fås i to farver: grå aluminium med vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ eller sort antracit med mørk front og håndtag i mørk eg.

Højttaleren lægger sig i krydsfeltet mellem bærbar og stationær lyd til hjemmet. Den er modstandsdygtig over for både vand og støv, og med en batteritid på 12 timer og en trådløs mobiloplader på toppen egner den sig særdeles godt til udflugter både i og uden for hjemmet.

Beosound A5

Pris: fra 7.499 kr.

Bang-olufsen.com