Denne andebryststeg er den perfekte servering, hvis I ikke bliver så mange juleaften

Denne fine lille ministeg af andebryst bliver smukt rosastegt og har sit tilbehør i og omkring sig. 

Denne andebryststeg er den perfekte servering, hvis I ikke bliver så mange juleaften
Offentliggjort

Til 4 personer:

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • Salt og sort peber
  • 25 g afskallede og usaltede pistacienødder
  • 50 g svesker
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 500 g rosenkål
  • 500 g gule beder
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Rids fedtet på andebrysterne på kryds og tværs. Jeg bruger en skalpel til det, men ellers brug en skarp kniv.
  2. Varm en pande godt op, og steg brysterne med fedtsiden nedad i 2 minutter, så fedtet brunes. Tag kødet af panden, krydr begge sider med salt og peber, og læg det ene bryst på et skærebræt med skindsiden nedad.
  3. Hak pistacienødderne groft, og skær svesker og abrikoser i store tern. Kom pistacienødder, svesker og abrikoser på andebrystet, og læg det andet bryst ovenpå, så skindsiden vender udad. Bind de to kødstykker stramt sammen med kødsnor.
  4. Pil de ydre blade af rosenkålen, og halvér kålen. Skær bederne i kvarte eller halve. Vend grøntsagerne med olivenolie, salt og peber. Læg andestegen i et ovnfast fad, og læg rosenkål og beder omkring. Steg det sammen i 25-30 minutter ved 180 grader (almindelige ovn). Lad derefter stegen hvile under et stykke alufolie i 10 minutter, og skær den så i skiver. Servér sammen med de stegte grøntsager.

TIP: Råstegte kartofler med andefedt vil også passe godt til.