Til maj får københavnerne simpelthen en carbonara-festival.

Det fremgår af et nyligt offentliggjort opslag på Facebook, der ellers sparer på informationerne. Vi har kontaktet festivalens arrangører, der svarer, at sted og begivenheder til festivalen fortsat er hemmelige, men at man glæder sig.

”Jeg arrangerer det her af strengt personlige årsager, for jeg har boet ni måneder i København som studerende, og jeg forelskede mig i den danske kultur,” skriver Luca Basile, der arbejder som project manager for Food Festival, et eventprojekt under Eataly, der har åbnet madmarkeder og restauranter over hele verden, blandt andet i Illum i København.

Mens Luca Basile boede i Danmark blev han opmærksom på kløften mellem danskernes opfattelse af italiensk mad og så den ægte vare.

”Jeg blev forbløffet over at se, hvordan danskerne sætter stor pris på romerske opskrifter, som netop carbonara, men at de samtidig ikke kender den rigtige måde at lave dem på.”

Luca Basile uddyber ikke kulturforskellene i sin mail, men vi gætter på, at han blandt andet tænker på det faktum, at mange danskere bruger piskefløde – en fra Euroman-redaktionens mor bruger sågar mornaysovs fra karton! – mens italienerne udelukkende bruger æg, ost og baconfedt (måske også lidt kogevand fra pastaen) til at give retten dens cremede konsistens.

Men det bliver vi alt sammen klogere på fra 18. til 20. maj, når festivalen finder sted. Carbonara-festivalen bliver den første af flere festivaler, som Food Festival planlægger at afholde i København.

LÆS OGSÅ: 7 smagfulde pastasaucer under 50 kroner

LÆS OGSÅ: 9 ting du aldrig må gøre når du koger pasta

LÆS OGSÅ: Sådan arbejder en vindetektiv