1. Vælg en ’kobberbasse’
”Havørreden er lidt ligesom damerne. Den er smuk, mystisk, lunefuld og uopnåelig. Det er dét, der gør den så eftertragtet. Samtidig er den svær at fange. Der skal lægges nogle timer i det, og man bliver aldrig rigtig klog på den – selv dem, der ikke laver andet end at fiske havørred. Det er mystikken, der er dragende. Og så smager den vildt godt. Folk vil gerne have ét magisk tip til, hvordan man fanger en masse havørreder. Det er næsten umuligt at give. Men hvis jeg skulle give ét tip til havørred-fiskeri i november, så er det at tjekke en flue ud, der hedder ’kobberbasse’. Den virker rigtig godt i fjordene, fordi den ligner en lille reje eller en tangloppe, og så behøver du ikke en fluestang for at fiske med den. Du bruger bare en almindelig spinnestang med et bombardaflåd. I november kan det godt betale sig at fiske med mindre madding. Om sommeren spiser havørreden store ting, men når vandet er koldt, er de mere til små snacks. Der er kobberbassen et godt valg. Hvis man synes, det er hyggeligt at binde selv, så er den verdens nemmeste flue at binde. Men du kan også finde den i alle grejbutikker.”