Guide: 8 smørrebrødsrestauranter du ikke må snyde dig selv for
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Bar Rye, Cafe Nyhavn 17, Cafe Toldboden, Kanal Cafeen af 1852, Restaurant M, Restaurant Schønnemann, Restaurant Smørgåsen & Told og Snaps.

Guide: 8 smørrebrødsrestauranter du ikke må snyde dig selv for

Den danske frokostklassiker oplever i disse år en sand renæssance – det er disse 8 smørrebrødsrestauranter tydelige eksempler på.

Aldrig har smørrebrødet smagt så godt, og aldrig har fortolkningerne af den over 150 år gamle spise været så mange og kreative. Der er tale om en renæssance for den danske frokostklassiker. Intet mindre! Det ses bl.a. i det væld af smørrebrødsrestauranter, som er skudt op i det danske restaurantlandskab, og som har det tilfælles, at de hæver kvalitetsbarren for den gamle frokostklassiker til helt nye højder.

Skal noget af sommerferien afholdes herhjemme, er her 8 smørrebrødsrestauranter, som du absolut ikke må snyde dig selv for.

Velbekomme!

Moderne fortolkning af dansk smørrebrød

BarRye.jpgNy smørrebrøds bar / restaurant har slået dørene op i Badstuestræde 4 i hjertet af København K. I en sidegade til strøget finder du denne nye og hippe smørrebrødsrestaurant, hvor der er lagt stor vægt på gode råvare og en afslappet og hyggelig stemning.

Bar Rye serverer, hvad de kalder klassisk dansk smørrebrød i nyfortolkning. På menuen finder man bl.a. tartar, hjemmelavet hønsesalat, laks, hjemmemarinerede sild med havtorn, ærtepure og meget andet spændende serveret på frisk rugbrød fra Gilleleje Havn Bageri.

Udover smørrebrød serverer Bar Rye et udvalg af drikkevarer som øl fra Mikkeller, gode vine fra Premier Cru, snaps fra Snaps Bornholm, kaffe fra Kontra Coffee, cocktails eller en aperol Spritz, hvis man skulle få lyst til nyde sådan en i sommervarmen.

Cafe Toldboden

cafe_toldboden_gastro.jpgI hjertet af København ligger Cafe Toldboden. Her serverer det professionelle personale smørrebrød af højeste kvalitet. Menukortet favner både de klassiske, innovative og vegetariske stykker - alt er desuden hjemmelavet og kræset om. 

Lokalerne emmer af nostalgi og hygge. Her serveres al smørrebrød på Mågestel, og der er et bredt udvalg af nordiske snaps.

Cafe Toldboden er velegnet til forretningsfrokoster, men ligeledes stedet du kan tage dine udenlandske gæster med og introducere dem for dansk smørrebrød, snaps og hygge. 
Stedet er et eftertragtet sted for jule- og loge-frokoster. Desuden holdes der weekendåbent samt aftenåbent for selskaber over 20 personer.

Smørrebrød i hjertet af København

restaurantM_roastbeef_m_blde_lg_og_remoulade.jpgCentralt placeret i hjertet af København finder du Restaurant M.

En familieejet frokostrestaurant, som dagligt servere smørrebrød. 

Georg, Susan og datteren Stine har siden 2003 serveret disse danske frokostspecialiteter, og god service og familiær atmosfære er grundstenen i deres restaurant. 

Meget populært er deres lune sprøde Ribbensteg, eller deres rosa stegte Roastbeef med hjemmelavet agurksalat, frisk høvlet peberrod og sprøde løgringe

Udover alle de hjemmelavede specialiteter, kan der her nydes økologisk øl fra Nørrebro Bryghus, og så var Restaurant M den første restaurant som tog Snaps Bornholm på kortet! 

Du kan til og med opleve dronningens garde, som efter vagtskifte dagligt passerer restauranten.

Restaurant Smørgåsen

RestaurantSmorgaasen.jpgI hjertet af rødspættebyen, Frederikshavn, ligger Restaurant Smørgåsen. Tæt på Kattegat, hvor man i de tidlige morgentimer trækker fisk ind til restaurantens smørrebrødsanretninger. Og ikke langt fra de marker, hvor smørrebrødets grønne ingredienser plukkes og høstes. 

Restaurant Smørgåsen er en smagfuldt indrettet frokost- og aftenrestaurant med et udvalg af fiske-, kød- og vegetar-kreationer og tilhørende snapse.

Restaurantens hyggelige navn udspringer af det svenske ord ”Smørgås”, som betyder ”smørrebrød”. Hvert stykke smørrebrød skabes fra bunden med stor respekt for råvarerne og håndværket; portionsanrettet med øje for detaljen og sans for det sublime, serveret med lige dele professionalisme og nordjysk charme.

Brasserie Nyhavn 17

cafenyhavn.jpgNyhavn 17 er en familieejet- og drevet restaurant siden 1936. I dag står tredje og fjerde generation bag disken, far og søn-teamet, Henrik & Christian From Andersen.

Den 8. marts 2019 åbnede Christian sin egen restaurant på Sankt Annæ plads under navnet The Modern Cafe & Brasserie. - En gourmet version af en klassisk cafe. 

Få et måltid du sent vil glemme

Kanal-Cafeen.jpgLangs Frederiksholms kanal ligger Kanal Cafeen, der jævnligt har besøg af naboerne på Christiansborg, forretningsfolk og turister, som gerne vil opleve en autentisk dansk stemning.

Den københavnske frokostrestaurant Kanal Cafeen er fyldt med gammel dansk atmosfære og bærer tydeligt præg af sit naboskab med kanalen med masser af billeder på væggene fra livet på søen.

Cafeen er især populær for sit smørrebrød, og udvalget er stort! Det rummer bl.a. specialiteten kogt syltet sild, lavet efter en hemmelig opskrift. Udover smørrebrødskortet er der forskellige anretninger og frokostplatte at få.

Restaurant Schønnemann

schoennemann.jpgDen traditionsrige Restaurant Schønnemann på Hauser Plads i København serverer klassisk dansk frokost - tilberedt fra bunden med fokus på velsmag og gode råvarer. Med ca. 100 stykker på menuen tilgodeses enhver smørrebrødselsker, uanset om trangen til en sildemad eller en lun ret melder sig. Og silden skal som bekendt svømme 3 gange - i havet, i marinaden … og til sidst i en af restaurantens 140 snapse.

Schønnemann har gennem tiden opnået et væld af flotte anmeldelser. Senest i det anerkendte britiske livsstilsmagasin Monocle, som placerer Schønnemann på listen over de 50 bedste restaurantoplevelser i verden.

Hemmeligheden er de gamle dyder for godt værtskab: Hvide duge på bordene, veloplagte tjenere og et køkken, der står på pinde for at leve op til gæsternes forventninger. 

Restaurant Told & Snaps

Told_snaps_Lunstegtsild-Edit.jpgTold & Snaps er en klassisk dansk smørrebrødsrestaurant i hjertet af København. Deres hyggelige restaurant ligger i Toldbodgade ved Nyhavn og har åbent til frokost hver dag. Her serveres klassisk smørrebrød med fokus på friske råvarer i høj kvalitet, hvor størstedelen er økologiske.

Menukortet indeholder klassikere som hønsesalat på smørstegt lyst brød, gammeldags modnede sild, håndpillede rejer og pariserbøf med friskrevet peberrod for bare at nævne et par stykker.

Told & Snaps har, som navnet også antyder, en kærlighed til snaps. Der bliver lavet hjemmelavet klassiske snaps i restauranten med smag fra bl.a. porse, valnød, kanel, stjerneanis og de mere udfordrende med bl.a. brunet smør, violet gulerod, peberrod og chili.

Kort sagt: du bliver ikke skuffet over et besøg på Told & Snaps. Der er altid højt til loftet, og du kommer med garanti, mæt og glad hjem efter et besøg hos Told & Snaps.

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter