Spis dig igennem skærgården: Her er de bedste restauranter i Vestsverige

Spis dig igennem skærgården: Her er de bedste restauranter i Vestsverige

Der er stigende interesse for muslinger, østers, tang og vandplanter, også kaldet blå mad, når det fanges og tilberedes på en bæredygtig måde. På restauranterne i Vestsverige tættest på Danmark finder råvarerne naturligt deres vej ind i køkkenerne, som tager livtag med klassikerne. Vi guider til en forrygende skærgårdstur.

Offentliggjort

”Moules on the rocks” står der med hvide bogstaver på Janne Barks sorte kasket. Han er en mand, der tager muslingerne seriøst i et forsøg på at gøre dem mere rock’n’roll. 

Han driver Musselbaren, der ligger i Lyckorna og Smögen i Vestsverige, men arbejder også på at udbrede viden om blåmuslingernes mange kvaliteter. For de smager ikke bare godt. De er også fyldt med vitaminer, proteiner og mineraler.

”Vi kalder det for en no-brainer,” siger han og peger på det ord, der står skrevet hen over brystet på hans T-shirt under den åbne skovmandsskjorte.

”Det dækker over to ting. Det betyder dels, at det er indlysende, at vi skal spise muslinger, fordi der er så mange gode egenskaber under den samme skal. Og så betyder det også, at muslinger ikke har nogen hjerne og heller ikke et udviklet nervesystem, så der er faktisk veganere, der vælger at spise muslinger, fordi de er mere som en blomst, så de bedre kan acceptere det. Vi prøver at gøre det cool med lidt humor.”