Månedens restaurant: Enghave Plads Tolv

Endelig genfødtes Enghave Plads som Fugl Fønix af asken fra metrobyggeriet, da Cityringen åbnede for nylig. Og næsten samtidig fødtes den lille overvejende økologiske restaurant Tolv, som ligger med udsigt over den nyrenoverede plads på Vesterbro i København. Team Tolv består derimod ikke af nyfødte, men tværtimod af folk med rigtigt fine cv’er.

Tolv
Offentliggjort

Enghave Plads, for enden af Istedgade, er netop sidste år åbent efter i otte år at have ligget underdrejet bag metrobyggeriets karakteristiske grønne plankeværk – Cityringen kører nu her forbi og har stop netop her, nede i undergrunden. Enghave Plads har altid været Vesterbros åndehul – et lille stykke om ikke natur, så dog med lidt grønne træer, bænke og et springvand.

De gamle træer måtte lade livet for metrobyggeriet, og springvandet måtte flyttes. Men nu er nye træer plantet, nye flotte, lange bænke er på plads og ligeså det gamle springvand. Og denne dejlige nye plads kigger man direkte over på, hvis man indfinder sig på restaurant Tolv.

Tolvs snackservering, rejer med olivenolie og torskerognsemulsion på naanbrød, pearl blanche-østers med grillet citronvinaigrette og glaskål og endelig citronsyltede lucques-oliven.

Her kan man ligefrem vælge sig en plads i vinduet ved et smalt barlignende langbord, hvor der om sommeren kan lukkes helt op for vinduerne, så sol og lys og luft kan strømme ind.