Alle dage på Jordnær er særlige, men denne skiller sig alligevel ud
Et gæstespil på de helt høje nagler udspillede sig i august på Jordnær, som fik besøg af Julien Royer og hans hold fra trestjernede Odette i Singapore. Her stod det hurtigt klart, at parløbet mellem Julien Royer og Eric Vildgaard var en magtdemonstration af, hvad en kompromisløs tilgang til råvarer og kærligheden til ubetinget velsmag kan munde ud i på tallerkenen.
EN SØNDAG TIL frokost er ikke et normalt et tidspunkt, hvor en gourmetrestaurant er stuvende fuld af gæster. Men det er ikke desto mindre tilfældet denne eftermiddag på Restaurant Jordnær i Gentofte.
Stemningen er løssluppen, og enhver myte om, at det er stift og formelt at gå på trestjernet michelinrestaurant, bliver hurtigt manet til jorden. Selv Eric Vildgaard har slået sit ellers altid stramme hår ud og afslører nu sine naturlige krøller, der står i fuldt flor.
Alle dage på Jordnær er særlige, men denne skiller sig alligevel ud, for i køkkenet er der i dagens anledning besøg af ingen ringere end franske Julien Royer og hans hold af kokke fra Odette i Singapore, der – ligesom Jordnær – er udsmykket med Michelins ultimative tre stjerner.
Man fornemmer hurtigt den gode dynamik mellem de to kokke, og det viser sig hurtigt, at dette gæstespil er et parløb frem for en kulinarisk armlægning.