Opskrift: Kylling i guajillo-mole

Kylling med fart på smagen.

Opskrift: Kylling i guajillo-mole
Offentliggjort

Ingredienser:

1 kylling

Salt

Peber

2 spsk. olie/svinefedt

1 løg

2 fed hvidløg

3 tomater

½ tsk. stødt spidskommen

½ tsk. stødt kanel

Sort peber

1 tsk. tørret epazote

50 g rosiner

2 dl vand

Guajillo-salsa:

12 tørrede guajillo-chilier

1 løg

3 fed hvidløg

1 spsk. smagsneutral olie

½ tsk. hel spidskommen

1 tsk. groft salt

Vand

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i kvarter.
  2. Krydr med salt og peber, brun i fedtstoffet i en gryde, og tag op og læg til side.
  3. Pil løg og hvidløg. Skær løg i små tern, og hak hvidløg groft.
  4. Skyl tomaterne og skær i grove stykker.
  5. Kom løg i gryden og steg et par minutter. Tilsæt hvidløg, spidskommen, kanel og godt med sort peber og epazote, og steg videre 1 minut, inden tomaterne kommes i.
  6. Lad det stege sammen i 5 minutter, og tilsæt så rosiner, guajillo-salsa og vand.
  7. Læg nu kyllingestykkerne tilbage i gryden, krydr med lidt salt og læg låg på.
  8. Lad kyllingen simre i 45 minutter.
  9. Servér med limebåde og drys af ristede sesamfrø og friskplukket koriander samt lune tortillas til at skovle saucen op med.

TIP Epazote er en mexicansk krydderurt, der smagsmæssigt minder om en blanding af timian og oregano.

Salsa:

  1. Rist chilierne på en tør pande i et par minutter, til de begynder at puste sig lidt op pga. damp.
  2. Smid dem i en skål, hæld kogende vand over, så det dækker, og lad chilierne trække i 20 minutter, til de er bløde.
  3. Sigt vandet fra, men gem 1 dl af det.
  4. Bræk stilken af chilierne, og kom chilierne i en foodprocessor.
  5. Pil løg og hvidløg. Skær løg i tern, og hak hvidløg groft.
  6. Steg løgene i olien i et par minutter, og tilsæt hvidløg og spidskommen.
  7. Steg videre i 1 minut, og kom så blandingen over i foodprocessoren sammen med salt.
  8. Blend til en cremet pasta, og brug lidt af ’chilivandet’ til at justere konsistensen med.