Opskrift: Langtidsstegt grisenakke med hvidløgspeberrub og salat af ristet græskar
I stedet for puylinser kan belugalinser bruges i salaten.

6 personer
Ingredienser
- 1 nakkesteg uden svær
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. sorte peberkorn
- 2 tsk. groft salt
- 1 spsk. Olivenolie
Græskarsalat
- 200 g puylinser
- 1 hokkaido-græskar
- 1-2 spsk. olivenolie
- Salt
- Sort peber
- 150 g grønkål
- 2 spsk. sherryeddike
Sådan gør du
- Rids toppen af nakkestegen på kryds og tværs.
- Pil hvidløgsfeddene og knus dem sammen med peberkorn i en morter, og rør sammen til en krydderpasta med salt og olivenolie.
- Gnid krydderpastaen ind i kødet, og kom det i en bradepande med lidt vand i bunden.
- Sæt stegen i ovnen ved 225 grader i
- 20 minutter. Sænk derefter temperaturen til 150 grader, og steg videre i 3 timer.
- Hæld lidt af væden fra bradepanden over stegen af og til.
- Lad stegen hvile 15-20 minutter før den skæres i skiver og serveres med en salat af ristet græskar.
- Kog linserne i vand i 25 minutter. Sigt vandet fra.
- Skær græskar i smalle både – bare lad skindet være, men fjern kernerne.
- Vend græskarbådene i olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg derpå græskarbådene i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i 20 minutter ved 200 grader.
- Skyl og afdryp grønkålen, og finthak den.
- Vend de bagte græskarbåde med linserne og grønkålen. Dryp med ekstra olivenolie, sherryeddike og lidt ekstra salt og peber.
- TIP: I stedet for puylinser kan belugalinser bruges.
