Opskrift på pizza bianca med brændte løg, kål og friskost
Foto: Line Thit Klein

Opskrift på pizza bianca med brændte løg, kål og friskost

Pizza bianca med brændte løg, kål og friskost

Her får du opskriften på pizza bianca med brændte løg, kål og friskost.

Til 4 personer.

10 g gær
1½ dl vand
1 tsk. groft salt
200 g hvedemel
150 g fuldfed friskost
125 g frisk mozzarella
Olivenolie
Salt
Peber
1 håndfuld løvstikke

Rør gær ud i vand, og tilsæt salt. Ælt melet i, til du har en smidig og elastisk dej. Sæt dejen til hævning i 1½ time. Rul den herefter ud til 2 aflange pizzabunde. Fordel begge oste over bundene, og kom så fyld over. Dryp med lidt olivenolie, og giv det lidt salt og sort peber.

Bag i pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Pluk løvstikke over ved servering.

Fyld:
2 store rødløg
Olivenolie
Salt
Peber
5-6 store kålblade

Pil løgene, del dem i både, og steg dem på skærefladerne i en sjat olivenolie, til de bruner og næsten brænder på. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen. Skyl og aftør kålbladene, og riv dem i mindre stykker.

Tip:
De store kålblade kan være fra palmekål, grønkål eller savojkål.

Tip:
Overalt hvor der indgår hvedemel i opskriften, kan med fordel anvendes italiensk tipo 00.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Hovedret og Mad