Sponsoreret indhold

Sådan skal den skæres: baskisk kylling

Lær at partere en kylling, og få opskriften på en potent gryderet til de kølige efterårsaftener.

baskisk kylling
Offentliggjort

Det skal der i til 2-3 personer:

  • - 1 hel frilandskylling på cirka 1400-1500 gram
  • - 100 gram chorizo
  • - 100 gram lufttørret skinke (i et helt stykke)
  • - 2 røde peberfrugter
  • - 2 grønne peberfrugter
  • - 2 løg, hakkede
  • - 2 fed hvidløg
  • - 6 tomater
  • - ½ bundt bredbladet persille, grofthakket
  • - 4 laurbærblade
  • - 0,25 cl tør hvidvin

Sådan gør du:

  1. Læg et snit, der hvor overlåret møder kroppen.
  2. Vrid låret udad med en hurtig bevægelse, mens du holder igen på brystbenet, således, at låret næsten vristes fri af kroppen.
  3. Hjælp låret helt fri med kniven.
  4. Del hvert lår i over- og underlår med et præcist snit gennem knæleddet.
  5. Skær brysterne af ved at følge benet tæt fra spidsen til ønskebenet.
  6. Skær chorizo og lufttørret skinke i grove tern.
  7. Skær peberfrugterne i grove stykker.
  8. Kom tomaterne i kogende vand – cirka 10 sekunder. Tag dem op og afkøl dem i iskoldt vand.
  9. Flå skindet af og hak dem groft.
  10. Brun kyllingestykkerne grundigt af i olivenolie ved høj varme. Tag dem af og sæt dem til side.
  11. Steg chorizo- og skinketern i det samme fedtstof. Tag dem af med en hulske og sæt dem til side.
  12. Steg peberfrugterne i stegefedtet, indtil de er godt brunet af, tilsæt de hakkede løg og hvidløgsfeddene, som du har mast med siden af kniven. Svits, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt tomat, laurbær, halvdelen af persillen og hvidvin. Kog igennem fem minutter. Tilsæt stykkerne af kyllingelår, læg låg på, og sæt panden i ovnen ved 175 grader. Tilsæt kyllingebrysterne efter 15 minutter, og steg videre yderligere 15 minutter.
  13. Tag retten ud af ovnen, smag til med salt og eventuelt en knivspids sukker. Drys med frisk persille. Servér med godt brød til.