Sponsoreret indhold
Sådan skal den skæres: Reuben sandwich med laks
Vi har lavet den amerikanske klassiker i en sommerlig nordisk version.
Ingredienser
- 2 skiver mørkt sandwichbrød
- 100 g røget laks
- 2 skefuld russisk dressing
- 2 skefulde surkål (fås bl.a. i helsebutikker)
- Smør
- 2 æggeblommer
- 1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
- 2 dl vindruekerneolie
- 1 dl creme fraiche 18 procent
- 1 stor drueagurk
- 1 skefuld finthakket bredbladet persille
- Et par skvæt tabasco og engelsk sauce efter smag
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær den seje røgskorpe af laksesiden, så tyndt du kan. Skær laksen i silketynde skiver med skrå strøg, der følger sidens form. Skær væk fra dig selv og ned mod halespidsen.
- Smørsteg sandwichbrødet på en pande.
- Lun surkålen i en kasserolle.
- Smør brødet med dressing, kom lakseskiver på, garnér med surkålen, og top af med endnu en skive brød.
Sådan laver du dressingen
- Pisk æggeblommer hvide med citronsaft/eddike.
- Pisk vindruekerneolien i lidt efter lidt, indtil du har en fast mayonnaise.
- Hak drueagurken fint, og tilsæt den sammen med hakket persille og creme fraiche. Smag til med tabasco, engelsk sauce, salt og peber.