Sponsoreret indhold

Sådan skal den skæres: Reuben sandwich med laks

Vi har lavet den amerikanske klassiker i en sommerlig nordisk version.

Ingredienser

  • 2 skiver mørkt sandwichbrød
  • 100 g røget laks
  • 2 skefuld russisk dressing
  • 2 skefulde surkål (fås bl.a. i helsebutikker)
  • Smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
  • 2 dl vindruekerneolie
  • 1 dl creme fraiche 18 procent
  • 1 stor drueagurk
  • 1 skefuld finthakket bredbladet persille
  • Et par skvæt tabasco og engelsk sauce efter smag
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær den seje røgskorpe af laksesiden, så tyndt du kan. Skær laksen i silketynde skiver med skrå strøg, der følger sidens form. Skær væk fra dig selv og ned mod halespidsen.
  2. Smørsteg sandwichbrødet på en pande.
  3. Lun surkålen i en kasserolle.
  4. Smør brødet med dressing, kom lakseskiver på, garnér med surkålen, og top af med endnu en skive brød.

Sådan laver du dressingen

  1. Pisk æggeblommer hvide med citronsaft/eddike.
  2. Pisk vindruekerneolien i lidt efter lidt, indtil du har en fast mayonnaise.
  3. Hak drueagurken fint, og tilsæt den sammen med hakket persille og creme fraiche. Smag til med tabasco, engelsk sauce, salt og peber.