Rustik italiensk pasta og petit fours i et telt med en stjernehimmel af lys i loftet på plænen ved Det Hvide Hus, Obama som bordherre og live musik af en verdensstjerne, når du er mæt. Lyder det tillokkende?

Det tyder på, at den amerikanske præsident Barack Obama ved lige præcis, hvordan et middagsselskab skal skæres. Der ser hvert fald ikke ud til at mangle noget, når han i aften skal holde sin sidste statsmiddag for Obama-administrationen.

Den amerikanske kok, restauratør og tv-personlighed Mario Batali går for at være en ekspert udi italiensk madkultur, og det er netop ham, der skal sørge for maden til præsidentens høstmiddag.

FOTO: Getty Images | Den berømte kok Mario Batali

Nok har vi ikke smagt på sagerne, men ud fra den fulde menu at dømme tegner det til, at gæsternes smagsløg kommer til at flyde over i en symfoni af mundvand og velbehag. Middagen skal hylde ’den sprudlende efterårshøst’ og er et samarbejde mellem Batali, chefkokken og dessertchefen i Det Hvide Hus Cristeta Comerford og Susan Morrison.

Musik skal der jo også være til sådan et selskab, og det har Obama naturligvis sørget for. Og det er ikke Eros Ramazzotti, der skal sørge for at fuldende den italienske aften, men derimod Gwen Stefani, som optræder efter maden. Et potentielt kultursammenstød mellem den grunge-inspirerede Stefani med hang til japansk harajuku-mode og den nedtonede italienske efterårsmiddag.

FOTO: Getty Images | Den 47-årige sangerinde Gwen Stefani, der skal optræde ved præsidentens middag

Ifølge Eater skal præsidentens gæster nyde deres pasta i et telt på Sydplænen i Det Hvide Hus, hvor loftet er spækket med lys, mens gæsterne skal sidde ved spejlborde dækket af efterårsblomster.   

Tag et kig på den fulde menu herunder og bliv inspireret, til næste gang du skal imponere dine gæster:

Forret

Agnolotti-pasta med fyld af sød kartoffel

Vin: Patina Vermentino “Santa Ynez” 2015

Salatanretning

Butternutsquash med frisée-salat og pecorino-ost

Vin: Villa Ragazzi Sangiovese “Napa” 2012

Hovedret

Oksekødroulade med peberrod-gremolata og aspargesbroccoli (en vegetarisk version vil også være til stede)

Vin: Ridge Vineyards Zinfandel “East Bench” 2014

Dessert

Tærte på grønne æbler med timiankaramel og kærnemælk-is

Petit fours-anretning bestående af ting med mere eller mindre kryptiske navne:

Majsfløde- og brombær-kop

Vindrue- og bitter chokolade-blad

Appelsin- og figen-skive

Græskar- og tranebærtærte

Tiramisù

LÆS OGSÅ: Hjemme i Francis’ køkken: Det har Sommelier-chefen altid i huset

LÆS OGSÅ: Italiensk køkkenveteran: ”Krydderurter har ingen plads i en bolognese”

LÆS OGSÅ: Drake laver whiskey med succes