Sponsoreret Indhold

Skal der være et vegetarisk element til julefrokosten? Så kan du kaste dig over denne opskrift

Og husk det gode rugbrød til.

Skal der være et vegetarisk element til julefrokosten? Så kan du kaste dig over denne opskrift
Offentliggjort

Julefrokosten har i mange år været lig med rugbrød, fisk og gris. I dag spiser flere og flere gæster ved julefrokosten vegetarisk, men en menuændring behøver ikke betyde, at du skal give afkald på den velkendte julestemning.

Her får du et bud på en vegetarisk ret til julefrokosten, der smager af jul, som vi kender og elsker den, selvom fisken er blevet erstattet af en aubergine.

I centrum står selvfølgelig rugbrødet – for ingen julefrokost uden rugbrød. Rugbrødet er fællesnævneren, der binder alle retterne sammen, og som sendes bordet rundt igen og igen. Det er bestemt ikke uden ansvar, når man bliver brødansvarlig.

Auberginesilden her serveres på en bund af et saftigt og smagsrigt rugbrød, Schulstad Signaturbrød Fanø, som kan agere kernen i enhver vellykket julefrokost.

Hvem ta’r brød med?

Hvem ta’r brød med?

”Hvem tager brød med?” er en tilbagevendende sætning til den årlige planlægning af julefrokosten. For uanset om du er traditionsbunden eller udfordrer de klassiske julefrokostretter, er et lækkert rugbrød helt uundværligt. Schulstad har siden 1880 været fast inventar rundt om de danske frokostborde – både i hverdagen og til særlige lejligheder. 

I samarbejde med Restaurant Fajancen i Sønderho på Fanø har Schulstad skabt et kernerigt og smagfuldt kvalitetsrugbrød bagt med dansk rugmel og et strejf af sort peber og havtorn, som er et oplagt valg til ethvert julebord, hvor der gøres lidt ekstra ud af det. Find Schulstad Signaturbrød Fanø i dit lokale supermarked.

 

Auberginesild

Auberginesild

4 personer

Ingredienser

  • 4 stykker Schulstad Signaturbrød Fanø skåret i halve
  • 1 aubergine
  • 2 spsk. lagereddike
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt
  • 3,5 dl vand
  • 3,5 dl øl
  • 3 laurbærblade
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. pickles
  • 3 tsk. karry
  • 2 spsk. cremefraiche
  • Dild til topping

Fremgangsmåde

  1. Skræl auberginen, og skær den i bidder i ½ centimeters tykkelse, svarende til marinerede sild.
  2. Rør eddike, sukker, salt, vand, øl og laurbærblade sammen i en gryde, og kog det op. Lad det simre i ca. 10 min. Fisk laurbærbladene op, og hæld auberginestykkerne i. Lad dem simre med i 5-7 min., til de er gennemsigtige – pas på, at de ikke koger for længe og bliver til mos.
  3. Skær æblet i små stykker, skræl og hak løget fint. Rør mayonnaise, pickles, karry, cremefraiche, æbletern og løg sammen.
  4. Rør auberginestykkerne i karrydressingen, og smag til med salt og peber. Servér auberginesilden på halve skiver rugbrød, og top med dild.