Julefrokosten har i mange år været lig med
rugbrød, fisk og gris. I dag spiser flere og flere gæster ved julefrokosten
vegetarisk, men en menuændring behøver ikke betyde, at du skal give afkald på
den velkendte julestemning.
Her får du et bud på en vegetarisk ret til
julefrokosten, der smager af jul, som vi kender og elsker den, selvom fisken er
blevet erstattet af en aubergine.
I centrum står selvfølgelig rugbrødet – for
ingen julefrokost uden rugbrød. Rugbrødet er fællesnævneren, der binder alle
retterne sammen, og som sendes bordet rundt igen og igen. Det er bestemt ikke
uden ansvar, når man bliver brødansvarlig.
Auberginesilden her serveres på en bund af et
saftigt og smagsrigt rugbrød, Schulstad Signaturbrød Fanø, som kan agere kernen
i enhver vellykket julefrokost.
Hvem ta’r brød med?
”Hvem
tager brød med?” er en tilbagevendende sætning til den årlige planlægning af
julefrokosten. For uanset om du er traditionsbunden eller udfordrer de
klassiske julefrokostretter, er et lækkert rugbrød helt uundværligt. Schulstad
har siden 1880 været fast inventar rundt om de danske frokostborde – både i
hverdagen og til særlige lejligheder.
I samarbejde med Restaurant Fajancen i
Sønderho på Fanø har Schulstad skabt et kernerigt og smagfuldt kvalitetsrugbrød
bagt med dansk rugmel og et strejf af sort peber og havtorn, som er et oplagt
valg til ethvert julebord, hvor der gøres lidt ekstra ud af det. Find Schulstad
Signaturbrød Fanø i dit lokale supermarked.
Auberginesild
4 personer
Ingredienser
4 stykker Schulstad Signaturbrød
Fanø skåret i halve
1 aubergine
2 spsk. lagereddike
3 spsk. sukker
2 spsk. salt
3,5 dl vand
3,5 dl øl
3 laurbærblade
1 æble
1 løg
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. pickles
3 tsk. karry
2 spsk. cremefraiche
Dild til topping
Fremgangsmåde
Skræl auberginen, og skær den i bidder i ½ centimeters tykkelse, svarende til marinerede sild.
Rør eddike, sukker, salt, vand, øl og laurbærblade sammen i en gryde, og kog det op. Lad det simre i ca. 10 min. Fisk laurbærbladene op, og hæld auberginestykkerne i. Lad dem simre med i 5-7 min., til de er gennemsigtige – pas på, at de ikke koger for længe og bliver til mos.
Skær æblet i små stykker, skræl og hak løget fint. Rør mayonnaise, pickles, karry, cremefraiche, æbletern og løg sammen.
Rør auberginestykkerne i karrydressingen, og smag til med salt og peber. Servér auberginesilden på halve skiver rugbrød, og top med dild.
Jeg kan ikke være andre end mig selv. Jeg kan ikke ændre min
personlighed. Jeg bliver nødt til at insistere på at være mig selv i offentligheden og ikke opfinde en offentlig karakter, for det bliver jeg sindssyg af.