Opskrift:

Tatar med tomat, tomat, tomat

Det er bare med at få spist så mange tomater som muligt, mens de er i sæson og fulde af smag. Her får du en opskrift på en velsmagende tatar med tomatmayonnaise samt friske og tørrede tomater.

Tatar med tomat, tomat, tomat
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 400 g oksekød
  • ½ tsk. fint salt
  • 300 g tomater
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 håndfuld kartoffelchips
  • Frisk basilikum
  • Piment d’espelette
  • 100 g god mayonnaise
  • 1½ spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk. piment d’espelette
  • 500 g små tomater
  • Salt Peber
  • 1 laurbærblad
  • Olivenolie
  • 2 spsk. sennepsfrø
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ¼ dl vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Salt kødet med fint salt, og lad det trække natten over.
  2. Hak kødet én gang i en kødhakker med det grove jern til tatar.
  3. Skyl tomaterne, og skær dem i grove stykker.
  4. Anret tataren på tallerkener. Drys med salt og kværn sort peber henover, og top med syltede sennepsfrø, tomatmayonnaise, tørrede tomater i olie, de friske tomater samt lidt kartoffelchips. Pynt til slut med lidt basilikumblade og piment d’espelette.

Tomatmayonnaise

  1. Rør mayonnaise sammen med tomatpuré og piment d’espelette.

Tørrede tomater

  1. Skyl tomaterne, og halvér dem. Læg dem med skærefladen opad i en bradepande. Krydr med lidt salt og peber. Bag ved 120 grader i 2½-3 timer.
  2. Kom de bagte tomater i et glas sammen med laurbærblad, og dæk med olivenolie. Her er flere, end du skal bruge, men hvis tomaterne er dækket af olie, kan de holde sig flere uger i køleskabet.

Syltede sennepsfrø 

  1. Kom sennepsfrøene i et glas med eddike, vand, sukker og salt og lad trække natten over.