Ulrik driver et af Sønderjyllands bedste sandwichsteder: ”Den med grillsvin har vi haft udsolgt af alle dage, siden vi åbnede”

Ulrik Kongstad Samsøe er indehaver af Ulle’s Grillsvin og Ulle’s Deli i Aabenraa. Her fortæller han om hemmeligheden bag sine superpopulære sandwich.

Ulrik driver et af Sønderjyllands bedste sandwichsteder: ”Den med grillsvin har vi haft udsolgt af alle dage, siden vi åbnede”
Offentliggjort

Dette interview blev oprindeligt bragt under Euromans traditionsrige e-matrix i det fysiske magasin.

Ulrik, vil du ikke fortælle lidt om dig selv – bare helt kort?

”Jo da. Jeg er vokset op i Aabenraa, og jeg er 27 somre. Jeg har tidligere været i kokkebranchen og arbejdet på nogle fine restauranter.

Derudover er jeg uddannet sommelier. Og så kan jeg bare rigtig godt lide at lave ting med gris og sandwich og alt sådan noget.”

Hvor kom idéen fra til Ulle’s Deli?

”Den kom lidt pludseligt. Jeg har også et firma, hvor jeg laver helstegt pattegris. Men efter 14 dage, hvor jeg kun var afsted i weekenderne, begyndte jeg at kede mig.

Så kom idéen til mig, at jeg da selvfølgelig skulle lave sandwich, og så underskrev jeg en lejeaftale på et lokale, og så var det sådan set historie derfra. Men vi kunne lige så vel have lavet tapas eller frikadeller eller tarteletter.”

Hvorfor blev det så sandwich?

”Det var nemt at gå til, og det manglede i byen. Cirka samtidig som os åbnede der så faktisk en anden sandwichbar, men det er mere helsekost og spelt og så’rn. Det er vi ikke så meget til.”

I lader til at være superpopulære. Hvad er hemmeligheden?

”Ja, vi har faktisk meldt udsolgt hver dag de seneste otte uger. Vi sørger for, at det er en oplevelse at komme herind. Der er humor og god stemning. Nogle af vores kunder får sågar et kys på kinden, hvis de har lyst til det.

Og så tror jeg bare, at vi laver nogle sandwich, som folk kan forholde sig til. De er store, har masser af fyld og står til en god pris. Og vi bruger kun gode pølser. Det vil folk gerne betale for åbenbart.”

Hvad er den helt store publikumsfavorit i jeres butik?

”Den med grillsvin har vi haft udsolgt af alle dage, siden vi åbnede. Den er lidt ligesom en flæskestegssandwich.”

Sandwichen nyder virkelig stor popularitet de her år. Hvorfor er det så fedt med to stykker brød og noget imellem?

”Det er bare simpelt, du ved. Det virker ’helse’ uden at være helse. Og man kan med god samvittighed sige, at man har spist fastfood. Der er heller ikke noget facit, så sandwichen er til fri fortolkning.

Smager det godt, så smager det godt, der er ikke nogen regler. Vi har fx en italiensk sandwich med frisk pære i.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Restauranter