Banksy laver uhyggelig parodi på Disneyland

Banksy laver uhyggelig parodi på Disneyland

Et faldefærdigt torneroseslot og en havareret græskarkaret. Det er nogle af de mest slående visuelle indslag i en ny installation fra Banksy.
 
Mens offentligheden bliver ved med at spekulere på, hvem eller hvad der gemmer sig bag kunstnernavnet, så har Banksy igen formået at skabe stor opmærksomhed omkring sit seneste projekt.

Med vanlig sans for markedsføring og provokation har installationen fået navnet Dismaland med undertitlen Bemusement Park. Lydmæssigt spiller det på forlystelsesparken Disneyland, men løseligt oversat betyder det noget i retning af Nedtryktland - forvirrringspark.

Og billederne, der er dukket op fra den britiske kystby Weston-Super-Mare, efter at journalister fik adgang til installationen i går, tyder på at indfri alle løfter om en ubehageligt kildrende forvirring i beskuerens hoved og mave.

Dismaland, der er installeret i et gammelt, forfaldent strandtivoli, viser blandt andet manden med leen, der fyrer den af i radiobilerne, og en skulptur af Den Lille Havfrue som set gennem et dårligt tv-signal.

Selv kalder Banksy udstillingen for "en forlystelsespark uegnet for børn."

Banksy har selv skabt en del af inventaret, men har ydermere kurateret 58 kunstnere, blandt andet den verdensberømte Damien Hirst, til at bidrage med værker.

Og ud over de ovennævnte grumme parodier på Disney-ikoner som Askepot og Ariel er meget af det udstillede materiale mere direkte politisk. 

For eksempel kan kommende anarkister lære at skifte busreklamer ud med propaganda, mens en butik tilbyder børn lommepenge-lån til en rente på 5000 procent. 

Udstillingen byder også på en model-landsby med 3000 kampklædte betjente sat ind mod civil ulydighed. Det skriver The Guardian.

Dismaland er åbent fra 22. august til 27. september, og man kan forsøge at købe billet her, selv om der nok bliver uhyggelig rift om billetterne. Hjemmesiden lader da også til at være nede i skrivende stund.

Take me to #dismaland #banksy

Et billede slået op af @sedadellobo den 21. Aug 2015 kl. 1:24 PDT

RG:@juxtapozmag #Dismaland 💥👀

Et billede slået op af 🎭DJ_DARUMA (@djdaruma) den 20. Aug 2015 kl. 9:56 PDT

I'm IN LOVE with this. #banksy #dismaland #troubleandwonder

Et billede slået op af Laura Colleluori (@lauracolleluori) den 21. Aug 2015 kl. 12:00 PDT

LÆS OGSÅ: Banksy afviser arrestation med nyt vægmaleri

LÆS OGSÅ: Ny kollektion: Wood Wood giver Mickey Mouse en tur i vridemaskinen

LÆS OGSÅ: Ron Jeremy laver parodi på Miley Cyrus. Får dine øjne til at bløde

Se, hvad vi ellers skriver om: Banksy