Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

I 2018 stiftede Henrik Taudorf Lorensen møbelfirmaet TAKT, som han siden har drevet ud fra nytænkende principper om design, produktion og salg. I mine øjne er TAKT et af de mest interessante forsøg på et bud på nyt dansk design, der holder. Tidligere var Henrik en af hovedkræfterne bag B&O Play og var endnu før det direktør for den digitale forretning i LEGO. Og nå ja, så er han selvfølgelig også Ph.D i teoretisk fysik fra Niels Bohr Instituttet og DTU, ligesom han er bestyrelsesmedlem på Louisiana og medlem af Designrådet. En fornøjelse at byde velkommen til Henrik herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”At reparere sine egne ting, eller i det mindste at give det videre til nogen, der kan. Vi ved jo alle, at det er det rigtige frem for at smide ud, men det giver også en fed oplevelse at kunne gøre noget med sine hænder. Det er vist på vej.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”Gemt væk i en æske har jeg et rimelig stort stykke svovlkrystal, der virkelig lugter sløjt. Jeg samlede det op som barn da jeg var på tur med min farmor i Italien og vi besøgte en aktiv vulkan. Jeg tror, det var Vesuv. Jorden var grøn og svovlgasser steg op fra huller i jorden. Mange år efter viste det sig at have været helt uansvarligt at vandre rundt på den del af vulkanskorpen, men det var en stor oplevelse.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Et brugt Paustian-havesæt til vores landhus på Lolland. Jeg fandt det på DBA og købte det af et vidunderligt par som havde haft det i over 40 år. Teaktræet krævede en halv dags hårdt arbejde, men konstruktionen er uopslidelig og meget fint formgivet.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Jeg har rejst meget, men ikke så ofte tilbage. Som mange har jeg de seneste år fået øje på de nære rejsedestinationer. Ens ferie-vibe kan jo komme snigende ved bare at rejse et par timer væk. Vi har købt et bindingsværkshus fra 1800-tallet nær Maribo på Lolland, som vi er ved at gøre i stand. Landskabet er ret fladt på de kanter, men det gør himlen så meget mere nærværende – som hvis man er ude at sejle. De bølgende marker og den dramatiske himmel. Vidunderligt.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Alt er relativt, sagde fysikeren.”