Er Ari Alexander skuespillets Kasper Schmeichel? scroll-down

Er Ari Alexander skuespillets Kasper Schmeichel?

Ari Alexander ville være revisor, men endte med at følge i forældrenes fodspor som skuespiller. Nu er han et af landets største talenter i sit fag. Vi har talt med ham om afslag, en rolle, han kan spille med lukkede øjne, samt hvorfor Søren Malling er hans store idol.

Af Magnus Kraft
Foto: Santiago de la Vega
Kultur Euroman

Hvorfor ville du være skuespiller?

”Det startede ret sent for mig. Jeg var farvet af, at mine forældre også er skuespillere. Det, der rigtig tændte mig, var at fortælle historier. Som skuespiller får man lov at dykke ind i nogle menneskesind, og der er meget psykologi i det at lave skuespil, fordi du skal kunne forstå, hvorfor morderen slår ihjel, og hvorfor manden gifter sig med kvinden. Det synes jeg, er helt vildt spændende. Jeg kan godt lide at forstå mennesker.” 

Hvad har det betydet for dit karrierevalg, at dine forældre er skuespillere?

”I begyndelsen ville jeg ikke være skuespiller, netop fordi mine forældre var det. Jeg ville være revisor. Skuespillet er et fag, hvor man hele tiden kæmper og holder sig selv ved ilden. De havde skæve arbejdstider, og det var jeg ikke specielt tiltrukket af. Senere er det blevet en dejlig ting, at jeg kan sparre med dem om det at være skuespiller.”

Du er ikke skuespilsuddannet. Er det en fordel eller en ulempe?

”Det er ingen hemmelighed, at jeg rigtig gerne ville ind på teaterskolen og har søgt den mange gange. Men jeg tror, det er ligesom med Kasper Schmeichel, der nærmest bliver født ind i Manchester City, men må af mange omveje, før han lander der, hvor han er i dag (landsholdsmålmand, red.). Man kan påstå, at han nok skulle den vej for at udfylde sit potentiale. Jeg har det på samme måde. Jeg er i høj grad formet af mine nederlag, og dem har jeg i sandhed haft nogle stykker af.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Skuespil, Talenter og Interview