Rapperen, sangskriveren og borgeraktivisten Nipsey Hussle er bortgået ved døden efter at være blevet skudt adskillige gange søndag aften amerikansk tid.

Tre mænd blev sent i aftes udsat for et attentat foran Marathon Clothing, der ejes af Nipsey Hussle selv. To af mændene er i stabil tilstand, mens Nipsey Hussle, der kort tid inden angrebet tweetede: "At have stærke fjender er en velsignelse", afgik ved døden kort tid efter at være ankommet til hospitalet.

Nipsey Hussle har været toneangivende på den amerikanske vestkyst-hiphopscene siden midten af 00'erne. Efter en stille periode med få mixtapes udgav han i 2018 albummet 'Victory Lap', der gæstes af prominente navne som Kendrick Lamar, Diddy og YG, og kastede en Grammy-nominering af sig.

Ved siden af rap-karrieren var Nipsey Hussle hyldet og elsket for sin kamp for udsatte medborgere i Los Angeles. Han isøsatte adskillige velgørende projekter, blandt andet 'Too Big to Fail', der skulle hjælpe lokale til at uddanne sig indenfor videnskab, teknologi og matematik.

Nipsey Hussle efterlader sig en kæreste og to børn.