Lad os starte med det vigtigste: Skrillex spiller på Roskilde Festival til sommer, og mens det ville være nærliggende at tro, at produceren ville få ly i Arenas telt, har festivalen nogle lidt andre planer i støbeskeen: I vaskeægte Lollapalooza-stil har man givet den engang sidecutbærende og dubstebproducerende amerikaner intet ringere end Orange Scene.

Det er efterhånden mere end et årti siden, Skrillex bragede ind på EDM-scenen med den trommehindesmadrende ’Bangarang’. Siden da har produceren fået en mere normal frisure og produceret mindre vanddelende sange blandt andet i samarbejde med både Diplo og senest Fred again.., der ligeledes spiller på dansk grund til sommer. Det er dog ikke på Dyrskuepladsen, men derimod i Valbyparken, der i år danner rammer om Syd for Solen.

”Gennem tiden har vi haft mange store elektroniske acts, og med Skrillex kommer vi igen til at opleve, hvad Orange Scene kan som rammen for de helt store klub-oplevelser,” udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

imageyj9o9.png

Blandt de nye navne findes ligeledes Pil, der er sat til at gentage succesen fra sidste år, ligesom den norske ’Runaway’-sangerinde Aurora også tilføjes til plakaten

Savner man hiphop, kan savnet forhåbentligt mindskes en smule med bookingen af  Noname og Sexyy Reds, mens indiefansene kæles for med Alvvays' indtræden i musikprogrammet. Selv metalhovederne er der godt nyt til: De kan varme sig ved tanken om en koncert med den norske gruppe Kvelertak, der kombinerer hardcore punk, sortmetal og rock. Dagens tilføjelser byder minsandten på noget for enhver smag.

 

De 23 nye navne på Roskilde Festivals plakat:

Aurora (NO)

Skrillex (US)

Alvvays (CA)

Noname (US)

Rhiannon Giddens (US)

Róisín Murphy (IE)

Sexyy Red (US)

Bar Italia (UK)

Dina Ögon (SE)

Eartheater (US)

Estee Nack (US)

Isabella Lovestory (HN)

Julie Christmas (US)

Julie Pavon (DK)

Kader Tarhanine (ML)

Kara Jackson (US)

Kvelertak (NO)

Lalalar (TR)

Overmono (UK)

Pil (DK)

Rắn Cạp Đuôi (VN)

Shovel Dance Collective (UK)

Yaeji (US)