Julie Hastrup holder af at hænge ud ved en gammel ventesal ved vandet: "De laver maden i et stort drivhus, hvor de dyrker en stor del af de grøntsager, de bruger i retterne"

Her fortæller forfatter og journalist Julie Hastrup om, hvor hun bedst kan lide at hænge ud i København.

Julie Hastrup holder af at hænge ud ved en gammel ventesal ved vandet: 'De laver maden i et stort drivhus, hvor de dyrker en stor del af de grøntsager, de bruger i retterne'
Offentliggjort

Når jeg skal udtænke plots til mine bøger, gør jeg det bedst på gåture langs vandet i København. Jeg vandrer og lader tankerne flyde, så inspirationen kommer.

Mange af mine ture starter fra mit hjem ved Inderhavnsbroen og ud mod Refshaleøen og ender på en lille perle af et sted, der hedder La Banchina. Det ligger på Refshalevej, lige i starten af den del af ’Reffen’, hvor alle de fede madsteder ligger, og ikke så langt fra Lille Bakery.

Restauranten er en gammel ventesal og mere eller mindre bare et gammelt afskallet træskur med plads til en 15-20 stykker, hvor de serverer kaffe, bagværk, frokost og aftenretter. Det ligger med udsigt mod Flådestation Holmen og Operaen, og nede foran skuret har man bygget et par træbroer, der ligger og flyder på vandet, ud i bassinet.

En tøndesauna troner oppe på kajkanten, og kokkene står og laver maden inde i et stort drivhus, hvor de også dyrker en stor del af de grøntsager, de bruger i retterne.