Selvom grænserne hele tiden skubbes, så kræver det sin mand at iføre sig smykker som fingerringe, halskæder og øreringe. Det gælder dog ikke uret, der, i en tid hvor klokken er noget, vi har på telefonen, reelt er et smykke. Men et for manden helt legitimt et af slagsen. Måske er det netop derfor, at rigtig mange mænd er så passioneret omkring ure, at de er villige til at nogle gange kaste mange hundrede tusinder af kroner efter et.

Det er (heldigvis) ikke den prisklasse, nedestående ure ligger i. Det betyder dog ikke, at der dermed er blevet gået på kompromis med designet og håndværket. Tværtimod!

Her har vi samlet syv danske ur-producenter, der både byder på gamle designikoner og ’up & coming’ urmager. Alle har dog på eminent vis fortolkningen af et skandinaviske ur-design som fællesnævner.

VEJRHØJ – ure i træ og stål
vejrhoej.jpgEn fælles interesse for design og ure bragte i 2014 Janus Aarup, skaberen af VEJRHØJ, sammen med det danske designikon, Bo Bonfils (kendt for sit arbejde med Georg Jensen og Rosendahl).  

Bo Bonfils var egentlig gået på pension, da Janus Aarup inviterede sig selv på en kop kaffe. Men heldigvis blev den erfarne designer fascineret af udfordringen ved at udvikle en ny type af klassiske ure i ædeltræ og forgyldt stål.

Resultatet blev en kollektion af ure i et karakteristisk cylinderformet design, som indtil videre har fundet vej til kunder i 38 lande verden over.

Copenhagen Watches 
copwatches.jpgCopenhagen Watches er et nyt, dansk ur-brand, der byder på nogle rigtig spændende modeller, som kombinerer elegant, nordisk design med både rå, nationale, sporty og klassiske elementer.

Copenhagen Watches er skandinaviske fashion-ure med kant. De 4 ur-kollektioner; CHRISTIANIA, KØBENHAVN, FREDERIKSBERG OG NYHAVN er inspireret af Københavns bydele og de personer, som bor og har dagligdag i byen. De moderne ure fra kollektionerne kan købes online på www.copenhagenwatches.com.

Nordgreennordgreen_bil.jpgNordgreens nye kollektion og seneste Kickstarter-kampagne blev lanceret d. 8. maj. Lanceringen løfter sløret for Nordgreens seneste kollektion, som både hylder den københavnske æstetik og dansk vindmølleteknologi. Kollektionen udgør en nyfortolkning af deres ”Native”-model, og det nye ur ”The Pioneer” – Nordgreens minimalistiske udgave af et kronografur. 

Nordgreen fortsætter med den anerkendte designer, Jakob Wagner. En ægte designveteran med mærker som Bang & Olufsen, Cappellini og Hay bag sig.

Nordgreen cementerer sig som et ægte dansk brand ved fortsat at udbygge deres Giving-Back-Program – Som bære af designerurene får man nemlig mulighed for at støtte velgørende formål indenfor sundhed, uddannelse og bæredygtighed. Placeret i hjertet af København er Nordgreen både dansk i sind og design.

Kickstarter-kampagnen giver op til 63% rabat på den nye kollektion frem til d. 20. juni.

About Vintage - alternativet til uret i bankboksenaboutvintage-1815green-600x600.jpgSom ur-brand tager About Vintage udgangspunkt i det minimalistiske og skandinaviske udtryk, kombineret med klassiske vintage detaljer. Siden det danske ur-brand startede op i 2014 har de haft stor succes og solgt til mere end 60 lande og bliver ydermere forhandlet i egen flagship-stores i København og lufthavnen.

Bag det populære ur-brand står ur-entusiasterne og barndomsvennerne Sebastian Skov og Thomas Andersen. På en fælles rejse til Caribien i 2013 blev samtalen en dag styret hen på deres fælles drømme og passionen for armbåndsure blev hurtigt fællesnævneren – og dertil visionen om at skabe alternativet til uret i bankboksen.

Arne Jacobsen - Bankers designet i 1971cphwatchgroup1_ny.jpgArne Jacobsen vandt konkurrencen om Den danske Nationalbank i 1961, og bygningen stod færdig i 1978, syv år efter hans død. Bankers uret hænger blandt andet i forhallen, der går som en katedral næsten 20 meter op gennem alle bygningens seks etager.

Arne Jacobsen, er uden tvivl en af Danmarks mest markante arkitekter og er internationalt anerkendt for sine banebrydende bygninger og design – og herunder også ure. Både internationalt og nationalt beundres Arne Jacobsens arkitektur stadig og mange af hans produkter er fortsat i produktion.

Urene fra Arne Jacobsen fås i forskellige størrelser: 30 mm, 34 mm, 40 mm og 46 mm. Til mænd anbefaler vi størrelserne 40 mm og 46 mm – alt efter, hvor stort dit håndled er og hvilket udtryk du ønsker.  46 mm findes i Bankers hvid samt Roman i hvid og sort. Ovenstående model er et Bankers i 40 mm med sort skive og sort kalvelæderrem.

At købe ure til mænd er ikke nødvendigvis det nemmeste, da man i dag kan finde alverdens former af ure til herrer i alle mulige kvaliteter, størrelser og design. Med et Arne Jacobsen herrearmbåndsur er du sikret et klassisk designer ur i topklasse, som passer til både arbejde, hverdag og fest og hvor du er sikret et herreur i høj kvalitet og i et flot design.

PICTO® - et stykke dansk designhistoriecphwatchgroup2_ny.jpg
I 1984 skabte Steen Georg Christensen og Erling Andersen PICTO®De to designere var så visionære, at de ønskede at udfordre den traditionelle måde at opfatte tid på. 

Sådan kom ideén om et ekstremt minimalistisk ur - med kun en viser og en simpel urskive. Faktisk er PICTO® verdens første moderne armbåndsur, der viser tiden, som et piktogram - eller som et ikon af tiden i evig bevægelse. Timerne vises med en prik på den roterende urskive og minutviseren er som vi kender den.

PICTO® gjorde det, som mange ur-entusiaster verden over havde længtes efter: noget simpelt, innovativt og anderledes. Det blev da også hurtigt en sensation på den internationale design-scene, da PICTO® blev lanceret. Og er den dag i dag stadig hurtigt voksende og meget populær blandt fashion og ur entusiaster.

Picto urene findes i 2 størrelser: 30 og 40 mm og med remme i silikone og læder samt lænker i forskellige farver. Alle skiver og remme/lænker kan kombineres som man har lyst til, derfor kan man designe sit eget ur i yndlingsfarverne.

I dag indgår urene i flere udstillinger rundt omkring i verden og har modtaget flere priser for det minimalistiske og nytænkende design.

Tiden taler for ure af træ
woodme.jpgEn dansk iværksætters drøm skabt ud af en passion for træ og fornemmelse for design i en bæredygtig verden. WoodMe træ-ure er ikke blot smukt og personligt håndværk skabt til ur-entusiaster!

Det er holdbare, miljøvenlige ure, som hver dag vil give ejeren oplevelsen af at eje og bære noget unikt. Samtidig planter WoodMe et træ for hvert solgt ur. 

Kolding iværksætter Kim Mathiasen er personen bag WoodMe træ-urene. Gennem sin opvækst i et snedkerværksted i Vestjylland har iværksætteren fundet sin dybe passion for træ som materiale. De personlige ure skabt af træ, er kulminationen af denne passion. Alle urene leveres med Schweizisk eller Japansk kvalitets quartz urværk.