Nye butikker i København
Et kig ind i den nye Wood Wood butik på Vesterbro

Nye butikker i København

9 nye herretøjsbutikker i København du bør besøge

Shopping-mulighederne i København blomstrer.

De mange nye butiksåbninger er det seneste bevis på, at dansk herremode er i fremgang.

Vi har tidligere skrevet om, at talentmassen blandt danske designere er stor, og der hele tiden stiftes nye brands. Og denne fremgang mærkes i den grad også på butiksfronten.

En række er spydspidserne i dansk mode, Wood Wood, Mads Nørgaard og Soulland, har alle åbnet nye butikker i Værnedamsvejskvarteret og har dermed været med til at skabe et af de bedste shopping-kvarterer i København.

Også helt nye mærker og butikskoncepter har åbnet op i løbet af sommerhalvåret. Siersted Store er en helt ny konceptbutik for streetwear-mode i et middel til højt prisleje, mens det nystartede mærke Native North allerede har slået dørene op for sin egen flagskabsbutik på Nørrebro.

Og så har folkene bag den succesfulde Wardrobe 19 åbnet en ny og moderne butik på Istedgade under navnet W19.

Euroman.dk tager her en tur rundt forbi de ni nye, anbefalelsesværdige modebutikker, som har set dagens lys indenfor det sidste halve års tid.

Wood Wood Frederiksberg

Wood Wood udvidede i foråret med endnu en butik i København, denne gang på Gl. Kongevej i Værnedamskvarteret, som virkelig har fået et nyt og spændende butiksliv.

Den nye butik er designet af Wood Woods kreative direktør Karl-Oskar Olsen, og ligesom de andre butikker er eget mærke supporteret af eksterne mærker som Undercover, Comme des Garcons, Neighborhood, Nike og adidas.

Hvor: Gl. Kongevej 47, 1610 København V

Native North

Det nystartede danske mærke Native North, der laver streetwear kombineret med klassisk dansk herretøj til rigtig fornuftige priser, har kort tid efter sin fødsel valgt at åbne sin helt egen butik.

Det har de gjort på Elmegade og bliver dermed en del af et allerede pulserende butiks- og cafémiljø på den populære københavnergade.

Udover eget mærke sælger butikken også brands som Whyred, Oh Down, Uniforms for the Dedicated og Kinfolk.

Hvor: Elmegade 3, 2200 København N

Soulland Store

Soulland har åbnet en ny butik få meter fra den nye Wood Wood butik. Det var til at starte med en tilfældighed, at de to dominerende mærker endte så tæt på hinanden, men nu taler de om, hvordan de kan drage fordel af hinanden.

Direktør i Soulland, Jacob Kampp Berliner, købte for to år siden lokalet, der ligger på hjørnet af Gl. Kongevej og Tullinsgade med tanke på, at det skulle forvandles til en restaurant eller butik. Og det blev altså Soullands nye butikslokale, som desuden ligger få meter fra deres forhenværende butik på Gl. Kongevej.

Formålet med den nye butik har været at bygge en butik op helt fra bunden, hvor alle detaljer er gennemtænkt. Butikken forhandler også eksterne mærker såsom det hypede rusiske Gosha Rubchinskiy. 

Hvor: Gl. Kongevej 41, 1610 København V

Siersted Store

Siersted, der er drevet af to 20-årige drenge, startede for et års tid siden, som en genbrugsbutik med high end modemærker, men tidligere i september slog de så dørene op for en helt ny butik i hjertet af København.

På brandlisten er både danske og internationale mærker som MISBHV, Han Kjøbenhavn, Soulland, Tonsure, Champion og Whyred.

Dermed bliver Siersted en af de få butikker i Danmark, som sælger det nystartede danske mærke Tonsure og det polske high end mærke MISBHV. Til vinter ryger Wood Wood også på forhandlerlisten.

Hvor: Hyskenstræde 12, 1207 København K

Mykita

Det hypede, tyske solbrille- og brillemærke Mykita har netop åbnet sin første butik i København. Bag den nye franchise står Morten Axel, der ejer Poul Stig Briller, som har solgt Mykita igennem flere år. Mykitas solbriller har gennem de seneste år opnået stor anerkendelse i modebranchen og bliver i dag solgt i verdens mest profillerede butikker.

Butikken i København bliver den 12. Mykita flagskibsbutik i rækken af butikker, der blandt andet ligger i Berlin, Paris, New York og Tokyo.

Hvor: Grønnegade 43, 1107 København K

W19

Ejeren af herretøjsbutikken Wardrobe 19 i pisserenden, Martin Vestphael, valgte tidligere på sommeren at udvide med endnu en butik, og han købte derfor et nyt stort lokale på Istedgade.

Han fik indretningsspecialisterne fra Frama til at indrette den nye butik, som er mere minimalistisk og industriel i udtrykket end den førstefødte Wardrobe 19.

Mærkerne varierer en anelse fra Wardrobe 19 med brands som L’Homme Rouge, Filson, Grenson, Livid, NN. 07 og Martin Vestphaels eget mærke Uncle Bright, der har fået lov at fylde godt i den nye butik. Fra næste forår vil de to butikker kun dele tre mærker.

Hvor: Istedgade 64, 1650 København V

Mads Nørgaard

Som den tredje i rækken til at åbne en ny butik i Værnedamskvarteret slog Mads Nørgaard i august dørene op til sin nye og første flagskibsbutik. Her er en afdeling til både mænd og kvinder, og der forhandles udelukkende Mads Nørgaard og Nørgaard på Strøget-tøj.

Mads Nørgaard havde gennem længere tid gået med et ønske om at åbne i kvarteret, da han var begejstret for områdets atmosfære, men manglede bare det rigtige lokale. Det dukkede heldigvis op, og nu er den rutinerede tøjdesigner også en del af det nye butiksmiljø.

Hvor: Tullinsgade 21, 1618 København V

Kaibosh

Det norske solbrillebrand Kaibosh er i gang med en større ekspansion på det danske marked, senest med en butiksåbning i Århus, som efterfulgte to nye butikker i Indre København i maj måned.

Solbrillerne, der ligger i et budgetvenligt prisleje, har opnået stor popularitet blandt danskerne, og derfor virker det oplagt at nordmændene satser stort på Danmark.

Den ene af de to nye københavnerbutikker skal ses som optikeren, hvor man kan få tjekket sit syn, mens den anden butik længere nede af gaden er den lettere tilgængelige flagskibsbutik med alle solbrillemodellerne til salg.

Hvor: Kronprinsensgade 3, 1114 København K og Sværtegade 3, 1118 København K

Armoire Officielle

Det minimalistiske og kvalitetsbevidste danske brand Armoire Officielle har fundet et butikslokale i Indre København, som passer perfekt til deres enkle skandinaviske stil. 

Den nyåbnede butik sælger både kvinde- og herretøj og lækkert tilbehør fra eksterne mærker og magasiner som Kinfolk. Butikken er lille, og der er ikke mange varer, men det gør den blot mere overskuelig. Og så får tøjet også den fremhævelse, det fortjener. 

 Hvor: Lille Kirkestræde 3, 10 72 København K

LÆS OGSÅ: Sæsonskifte: 23 jakker til et velklædt efterår

LÆS OGSÅ: Gør et kup til efteråret: 9 lagersalg du bør besøge

LÆS OGSÅ: Ungt dansk firma vil give dig bedre hygiejne med sølvtråd i underbukserne

Se, hvad vi ellers skriver om: Herremode, Stil, Guide til København, Guide, Stilguide, Shopping og Herretøj