Sponsoreret af Lakor

Hvert år udledes 8 millioner tons affald i verdenshavene. Det svarer til, at en lastbil fyldt med plastik bliver tømt i havene hvert eneste minut. Dette har brødrene selv erfaret med egne øjne på deres jordomsejling på Havana, og nu har de besluttet sig for at sætte fokus på problemet.

Upcycling the ocean

Skjorterne er lavet i en blanding af Lyocell og SEAQUAL™, en metervare som består af genbrugsplast, som er opsamlet af fiskerbåde langs Europas kyster og derefter blevet omdannet til tekstiltråd. ’Together for a Clean Ocean’ hedder projektet, som både lokalt og globalt har fjernet over 600 tons affald i havene, og det er kun begyndelsen:

– Vi håber med denne tøjkollektion at kunne inspirere andre til at se muligheder i de spildte ressourcer, som, bogstaveligt talt, ligger og flyder rundt i havene. For disse skjorter er selvfølgelig ikke den endelige løsning, men hvert et stykke plastik tæller, siger Emil Midé Erichsen.

LAKOR’s designer Lasse Kornum fortsætter:

– Ved at lave skjorter af SEAQUAL™-metervarer er vi også med til at uddanne og aktivere lokalsamfund over hele verden i indsamling og genbrug af havaffald. Det store forebyggende slag skal selvfølgelig slås på den politiske scene af Plastic Change, som er en dansk miljøorganisation, der arbejder for at reducere den stigende plastikforurening. Vi håber dog med denne kollektion at kunne sætte skub i oprydningen og skabe opmærksomhed på problemet.

Affaldet bliver opsamlet i de lokale fiskekutteres net og de får dermed samlet noget af det affald op der ligger dybt i havet. Dermed er Havana drengene og LAKOR med til at fjerne den slags affald som normalt vis er svært at komme til og som fortsat ville have ligget i dybet hvis ikke nogen havde fundet på at genanvende det og lave tøj af det.Billede i stedet for andet billede m. Theis & Emil.jpg

Designet til eventyr

Skjorterne er designet af brødrenes kusine Amanda Midé-Andersen i samarbejde med LAKOR. De skjulte mønstre er inspireret af deres rejse gennem Polynesien og af de tatoveringer, som Theis og Emil fik lavet af de lokale. Skjortens Lyocell-materiale nedbryder bakterier og reducerer svedlugt. Det gør produktet til en god og bæredygtig rejsebeklædning, da det ikke er nødvendigt at vaske produktet regelmæssigt. Ved køb af en Havana X LAKOR skjorte, støtter du Plastic Change og deres kamp mod plastikforurening.

Kollektionen kan købes på www.lakor.dk eller i LAKOR’s butikker i Aarhus og København.Detaljebillede slutning.jpg

Se videoen fra kollektionen herunder eller på: www.lakor.dk/havana