Starter vi oppefra, er valgmulighederne relativt få. T-shirt, poloshirt, kortærmet skjorte eller en langærmet skjorte med oprullede ærmer.

Sommermånederne tillader lidt flere farver, og mønstre går også an, så længe det ikke ligger for langt fra, hvordan du klæder dig resten af året. Og hold dig fra tanktoppen, medmindre du skal dyrke sport.

Shorts er temperaturmæssigt befriende, når solen bager, men personligt holder jeg mig fra dem, når jeg ikke er i min have eller dyrker sport. Blege, behårede mandeben er ikke så flatterende i et par shorts, men rigtig mange formår heldigvis at bære korte bukser med æren i behold. Længden på shorts bør efter min mening variere alt efter deres formål. Badeshorts bør være korte og ikke alt for løse, mens shorts til daglig brug godt kan gå ned til midt på eller til 2/3 af låret. Shorts, uanset formål, bør aldrig dække knæene.

De seneste par sommersæsoner har afklippede denimshorts og afklippede chinos med eller uden opsmøg været populært. Begge slags kan godt tåle en sommer mere.

Flere mærker laver shorts med pressefolder og oplæg, som var de shortsudgaven af et par jakkesætsbukser. Dem synes jeg fungerer rigtig godt, dog ikke til en matchende habitjakke. Det er ikke fedt at ligne Angus Young fra AC/DC, selv om han får det til at fungere på en scene.

På fødderne foretrækker jeg sneakers eller lædersko, og helst uden strømper eller kun ankelstrømper. Klipklapper og sandaler er ikke noget, jeg gør mig i, men til bukser, der stumper, eller til shorts, giver det meget god mening.

Fra tid til anden genindfører nogle af de internationale modehuse sokker-i-sandalerne-tendensen, men du skal have rigtig godt styr på dit modehistoriske bagkatalog eller være godt orienteret om, hvem der dikterer, om det er tjekket, før du kan slippe af sted med den slags.

LÆS OGSÅ: Sommerens 9 største tendenser

LÆS OGSÅ: 30 år efter: Hvordan Jesper Olsen lærte mig at tilgive min far

LÆS OGSÅ: Jonathan Harboes sommerstil