Denim kan tilsættes næsten alle hverdagssæt. Den lette denim-relaterede skjortekvalitet chambray kan sagtens bæres under både en habit-jakke, en trenchcoat og en bomberjakke uden at virke for dominerende eller malplaceret.

Hvid denim relateres ofte til en lidt kikset periode i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne, men allerede sidste sommer vandt de hvide jeans og denimjakken igen en plads i forår/sommergarderoben. I dette forår bliver hvid denim noget af det mest forfriskende tjekkede, du kan iføre dig. Undgå at bruge det som sæt, men tilsæt i stedet fx en mørk blazer til de hvide jeans.

Denimjakken vækker associationer til en fjern tid eller for endnu flere til en ung alder, men den kan du trygt bære, også selv om du er over konfirmations-alderen. Denimjakken er efter min mening en ikonisk og maskulin forårsjakke på niveau med bomberjakken og kan bæres af mænd og kvinder i alle aldre. Men ligesom med hvid denim bør du undlade at gå klædt i denim fra top til tå. Insisterer du, skal det virkelig gøres med overbevisning.

Ud over at denim kan bæres af alle fra rig til fattig og ung som gammel, er det befriende ved denim, at du ikke behøver at sigte efter de dyreste mærker. Denim bør måles på kvalitet og pasform og ikke på mærke. De færreste kan se forskel på et par sorte jeans til 400 kr. eller 4.000 kr.

Tidligere frontfigur i Motörhead Lemmy Kilmister, der døde i december 2015, gjorde sin denim-jakke personlig med patches.

Dean Martin i chambray-skjorte i 1965. 


Ikke alle slipper af sted med trompetbukser i hvid denim. Freddie Mercury gjorde. 

LÆS OGSÅ: Klassisk stil: Sådan finder du den perfekte skjorte 

LÆS OGSÅ: Klassisk stil: Sådan finder du det perfekte jakkesæt

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 jakker du ikke kan komme udenom i 2016