soundLyt til artiklen med Euroman
play

Nyt afsnit af Sidelæns: Om Kesi og ’The Elbow Chair’

00:00 |
Nyt afsnit af Sidelæns: Om Kesi og ’The Elbow Chair’

Nyt afsnit af Sidelæns: Om Kesi og ’The Elbow Chair’

Lyt til episoden her.

arrow-down

Ordsnedkeren bag denne måneds forsideportræt af Oliver Kesi er vores journalist Jonas Langvad Nilsson, og i det nye afsnit af ’Sidelæns’ fortæller han, hvordan han greb den opgave an, og hvad et godt magasinportræt egentlig skal indeholde.

“Jeg er ikke rapfan, jeg er nok ham den lidt undrende onkel, der står uden for og kigger ind på de unges fest, og vil prøve at finde ud af, hvad der egentlig foregår. Jeg var nysgerrig efter at finde ud af, hvad Oliver Kesi kan. Hvad er det, hans særlige talent er? Hvordan har han perfektioneret det talent gennem mange år? Det er en form for antropologisk tilgang til hans verden,” fortæller Jonas i den nye episode af ’Sidelæns’.

“Det viste sig, at han havde en forkærlighed for dansk smørrebrød. Et af vores møder var derfor på Lumskebugten på min opfordring, og der blev han introduceret for karrysild.”

Du kan læse om Kesi og hans reaktion på sit første møde med karrysild i forsideportrættet her.

I ugens podcastafsnit er vi også på besøg hos Knud Erik Hansen, der er CEO for det danske møbelfirma Carl Hansen & Søn, som er en af de få møbelvirksomheder, der stadig har produktion herhjemme i Danmark.

Kris-og-Knud-Erik.jpg
Foto: Nina Buth Olsen. Knud Erik Hansen, CEO Carl Hansen & Søn (t.v.) og Kristoffer Dahy Ernst (t.h.)


Foruden Y-stolen er en af Carl Hansen & Søns mest kendte møbler Hans J. Wegners ’Elbow Chair’, som blev tegnet i 1956. Og det viser sig, at det er ganske tilfældigt, at den ikoniske stol overhovedet har fået lov til at se dagens lys. Det krævede dog ikke meget mere end en kop te og en ostemad, fortæller Knud Erik Hansen i den nye episode af ’Sidelæns’.

Du kan finde afsnittet øverst i denne artikel, hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

Husk at når du er abonnent hos Euroman, får du ligeledes adgang til Talk Town. Du skal blot downloade appen i App-store eller Google Play og oprette dig med dit kundenummer. Her kan du bl.a. også finde programmerne ’Arbejdstitel’, ’Graus garage’ og ’Jeg er lige død’.

Elbow-Chair.jpg
Foto: Nina Buth Olsen. Hans J. Wegners 'Elbow Chair'

Sidelæns

I ’Sidelæns’ tager vores chefredaktør, Kristoffer Dahy Ernst, vores læsere og lyttere med ind i maskinrummet på redaktionen. Vi giver et indblik i, hvordan vi arbejder med fx portrætter og reportager og fortæller historierne rundt om de artikler, vi skriver til magasinet.

’Sidelæns’ er også redaktionens vindue ud til verden. Vi interviewer musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Lyt til 'Sidelæns' hos Talk Town, Spotify, Apple Podcast, og hvor du ellers lytter til dine podcasts.

EUROMAN-Sidelæns_Cover.jpg