Han var genert som barn og troede, han skulle være skrivende journalist. Nu analyserer Hans Redder dansk politik for hundredtusinder af tv-seere scroll-down

Han var genert som barn og troede, han skulle være skrivende journalist. Nu analyserer Hans Redder dansk politik for hundredtusinder af tv-seere

Tingene har taget fart for TV 2’s politiske redaktør Hans Redder, der i en alder af 32 er blevet kronprinsen af politisk tv-analyse. Vi møder ham til en snak om ikke at sige ja til alt, om konspirationsteorier og om hvornår, hans job er sjovest.

Af Magnus Kraft
Foto: Santiago De La Vega
Politik Euroman

Det er ikke, fordi jeg, siden jeg var fem år gammel, har kunnet formulere mig frem til, at jeg ville være journalist. Men jeg har omvendt heller aldrig kunne forestille mig, at jeg kunne være landet andre steder. Begge mine forældre er journalister, så jeg er vokset op med en avis til morgenmad og hele det miljø inde på livet. Jeg har altid interesseret mig meget for politik og haft en kærlighed til journalistik og nyheder. Jeg kan blive fuldstændig opslugt af en nyhed, og sådan har det været, lige siden, jeg var barn. Jeg kan stadig opleve denne her barnlige glæde ved, at nu sker der noget nyt, og jeg skal vide alt, jeg kan om det. Jeg ender ofte i de mærkeligste kaninhuller.

Jeg var egentlig ikke specielt god til at gå i skole. Jeg havde svært ved at læse en bog, hvis jeg ikke syntes, den var interessant. Men evnen til at interessere mig helt ekstremt meget for det, der interesserer mig, har virkelig hjulpet mig i politisk journalistik, fordi det – med en kliché – bliver mere end et job for mig. Det når til et punkt, hvor jeg har svært ved at slippe det. Når jeg er på ferie og skal læse en bog, er det ofte en bog, der på en eller anden måde har noget med politik at gøre, og når jeg skal flade ud på sofaen derhjemme, ender jeg også altid med at se en eller anden politisk dokumentar.

Folk, der ikke kender arbejdsgangen på Christiansborg, spørger tit, hvordan min typiske arbejdsdag ser ud. Det er ret svært at svare på. Noget af tiden går selvfølgelig med at sidde i studiet og gå til møder som alle mulige andre. Jeg bruger også rigtig meget tid på at drikke kaffe med folk og snakke uformelt med kilder og andre der ved, hvad der foregår. Jeg bruger også meget tid på at læse. Nyheder, bøger, rapporter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Medier, Journalistik, Interview og Christiansborg