Guide til Napoli

Guide til Napoli

6 anbefalinger: Her skal du spise og drikke i Napoli

Nyd masser italiensk pizza, kaffe og kager i den syditalienske storby.

Napoli er berømt for pizza, kaffe og kager. Og det er virkelig fortjent! Der er andet at lave i byen end at spise, men det er absolut noget af det vigtigste! Det er også i barerne og pizzeriaerne, at man rigtigt fornemmer, hvem napolitanerne er. Der er en ganske særlig stemning og puls i denne metropol, som ingen burde snyde sig selv for at opleve. I Napoli som i resten af Italien er morgenmad noget ganske andet end i Nordeuropa. Her spiser man meget lidt og meget sødt om morgenen. Napoli har et større udvalg af kager og wienerbrød end de fleste andre byer. Start dagen på Il Vero Bar del Professore (Piazza Trieste E Trento 46) med en skøn sfogliatella, en butterdejskage i muslingeskalsfacon med sødt ricottafyld. Byens bedste caffè napoletano eller cappuccino. Eller caffè alla nocciola (kaffe med hasselnøddesmag) til de modige.

En formiddagssnack, på italiensk merenda for mellemmåltid, kunne være en pizza. Pizza er oplagt, når tiden er knap, og man skal nå at smage alt det vigtigste, Napoli har at byde på. Pizza spises af mange af byens travle eller mindre bemidlede. En klap-sammen-pizza (pizza al libretto) er verdens bedste streetfood. Pizzeria di Matteo (Via dei Tribunali 94) har den bedste, og den koster 1euro. Man tager enten en margherita eller en marinara. Det er en lille, rund pizza, der købes ved en skranke i en af byens sjoveste gader. Der er altid lang kø, men der er meget at se på, mens man venter. Overfyldte scootere, lokale byorkestre, spåkoner, julekrybbesælgere mm.

Tag en pause fra det vilde byliv, og spis frokost nede ved de små både i Borgo Marinari. Her er mange restauranter, og der er udsigt til Vesuv og dejligt havneliv. Det mindst turistede af trattoriaerne er ’OTabaccaro (Piazzetta Marinari). Få borde, meget familiær stemning, lækker fritto misto (friturestegte rejer, calamari, sardiner mm.), dejlige paccheri med skaldyr (kæmpe pastarør) og friskfanget fisk.

Spis en lille caprese til eftermiddagskaffen. Caprese betyder ‘fra Capri’ og er både en tomatsalat med mozzarella og en chokoladekage med mandler, som smager af marcipan. Caprese-kagen i det gamle fine konditori Scaturchio (Piazza S. Domenico Maggiore 19) er en himmerigsmundfuld!

Lige over for operaen San Carlo, som er en af Europas smukkeste og ældste, ligger den elegante Café Gambrinus (Via Chiaia 1-2), perfekt til aperitivo. Her hænger store flotte lysekroner, og tjenerne er raffinerede og ranke. Trods det eksklusive interiør tiltrækker cafeen alle typer gæster, og det er et meget populært mødested. Tag en prosecco ved bardisken, eller sid foran cafeen og få en spritz, og nyd bylivet, der glider forbi.

Maden er dejlig og tradizionale hos Mimí (Via Alfonso D’Aragona 1921), som både serverer skøn pasta, fisk og kødretter. Prøv fx pasta med langtidssimrede løg, alla genovese. Man fornemmer straks på klientellet, at det er et godt og populært sted. Napolitanske herrer i smukke jakkesæt og skræddersyede skjorter, damer med mange smykker og højt hår og skarpe stemmer. Småluskede ’forretningsmiddage’ finder jævnligt sted her, og desuden er der et renderi af gæster, der lige skal besøge andre gæster. Det er næsten som at overvære en teaterforestilling at indtage et måltid her. Bed om bord i underetagen, der er sjovest.

LÆS OGSÅ: Han kæmper for Danmark ved det uofficielle VM for bartendere - men har ikke været fuld i 4 år

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender: Sådan laver du en rigtig gin og tonic

LÆS OGSÅ: 8 anbefalinger: Spis dig gennem Malaga på et døgn